Liderul unui partid de stânga din Norvegia a demisionat după ce a furat o pereche de ochelari de soare Hugo Boss

Liderul unui partid norvegian de stânga, Bjørnar Moxnes, a demisionat luni după ce a furat o pereche de ochelari de soare de lux de pe aeroportul din Oslo.

501 afișări
Imaginea articolului Liderul unui partid de stânga din Norvegia a demisionat după ce a furat o pereche de ochelari de soare Hugo Boss

Moxnes, care conduce Partidul Roşu (Rødt) din Norvegia cu opt locuri în parlamentul norvegian, a fost filmat pe 16 iunie în timp ce fura o pereche de ochelari de soare Hugo Boss într-un magazin duty-free. După ce imaginile de supraveghere ale furtului au devenit virale, Moxnes a anunţat că este bolnav la începutul lunii iulie.

Luni, cu o zi înainte de întoarcerea sa planificată din concediu medical, Moxnes a recunoscut furtul şi a demisionat din funcţie. "Mulţi oameni m-au întrebat cum am putut face ceva atât de prostesc. M-am întrebat asta de multe ori în ultimele săptămâni. Nu am o explicaţie adecvată", a scris el pe Facebook, potrivit POLITICO.

Cu o zi înainte, comitetul executiv naţional al Partidului Roşu a decis că Marie Sneve Martinussen îl va înlocui pe Moxnes la conducerea partidului, care a deţinut această funcţie în ultimii 11 ani.

Luni, Martinussen a condamnat atât furtul, cât şi modul în care Moxnes a gestionat scandalul, pentru că nu a furnizat "informaţii corecte" despre acest caz încă de la început. "Sunt atât furioasă, cât şi dezamăgită de acest lucru şi i-am spus asta lui Bjørnar într-o manieră foarte directă şi într-un limbaj direct", a declarat ea într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, având în vedere că Moxnes a prezentat scuze şi a demisionat după scandal, cazul este "închis" pentru Martinussen, potrivit presei locale. Martinussen va fi liderul partidului până în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici