Liliana Mincă: Am confirmat participarea la dezbaterea televizată organizată de IPP

Candidata Alianţei PSD+PC la alegerile din Colegiul 19, Liliana Mincă, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a confirmat participarea la dezbaterea televizată propusă şi organizată de Institutul de Politici Publice şi aşteaptă ca şi contracandidata sa Teo Trandafir (PDL) să facă acelaşi lucru.

34 afișări
Imaginea articolului Liliana Mincă: Am confirmat participarea la dezbaterea televizată organizată de IPP

Liliana Mincă: Am confirmat participarea la dezbaterea televizată organizată de IPP (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Am confirmat participarea inclusiv pentru Institutul pentru Politici Publice şi voi merge la această dezbatere chiar dacă aveam alt program. O să alerg dintr-o parte în alta pentru a demonstra că am voinţa de a participa la o confruntare alături de Teo Trandafir, sunt fair-play şi sunt transparentă", a precizat Liliana Mincă.

Ea a spus că nu înţelege de ce s-a anulat dezbaterea televizată de joi, de la Realitatea TV, şi de ce contracandidata sa se comportă astfel.

"Eu doresc să discutăm pe proiecte şi pe cine face campanie murdară", a adăugat Mincă, arătând că aşteaptă şi confirmarea din partea PDL.

Institutul pentru Politici Publice a anunţat, joi, că le-a propus candidatelor pentru Colegiul uninominal 19, Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC), să le organizeze o dezbatere publică televizată, invocând experienţa acumulată a IPP, inclusiv dezbaterea finală pentru Preşedinţie.

Echipa candidatei PDL la postul de deputat vacant în Colegiul 19, Teo Trandafir, a anunţat, miercuri, că refuză să participe la orice dialog şi dezbatere televizată cu candidata PSD+PC, Liliana Mincă, acuzând "campania murdară" dusă de aceasta.

Liliana Mincă a precizat, într-un comunicat, că lui Teo Tradafir îi este frică să se confrunte cu ea.

"Dacă mai există vreun dubiu pentru cineva că Teodorei Trandafir îi este frică să se confrunte cu Liliana Mincă într-o dezbatere televizată, acesta s-a risipit. Candidata PDL a refuzat, pentru a treia oară, o întâlnire cu candidata Alianţei PSD+PC şi susţinută de PNL în Colegiul 19, Liliana Mincă, o confruntare la un post TV. În spatele gestului celor de la PDL se ascund slaba pregătire politică a Teodorei Trandafir, dar şi teama şi laşitatea partidului din care ea face parte. Ce ar putea să spună candidata PDL într-o emisiune televizată, în condiţiile în care PDL a luat oamenilor pensiile, salariile şi locurile de muncă? Cei de la PDL sunt vinovaţi de abandonul şcolar care creşte alarmant din cauza sărăciei, iar batrânii nu îşi mai pot permite să-şi cumpere nici măcar medicamentele care îi ţin în viaţă", a arătat Mincă.

Potrivit comunicatului, candidata PSD+PC pentru funcţia de deputat în colegiul 19, Liliana Mincă, a fost dispusă să aibă o confruntare cu contracandidata sa, dar Teo Trandafir a refuzat mai multe invitaţii.

"Teo Tradafir a refuzat o invitaţie a postului de televiziune Antena 3. Apoi, în ziua de joi, 15 aprilie, candidata PDL a declinat invitaţia de a apărea alături de Liliana Mincă la Realitatea Tv. Luni, 19 aprilie, staff-urile de campanie ale celor două candidate s-au întâlnit pentru a stabili o altă zi pentru dezbateri. A fost doar un exerciţiu de imagine a PDL. Iniţial au propus ziua de 21 aprilie, fără a da însă mai multe amănunte. Ieri (marţi - n.r.), a confirmat participarea la o dezbatere, tot la Realitatea tv, pentru ziua de 22 aprilie. Astăzi (miercuri - n.r.), din nou, staff-ul de campanie a Lilianei Mincă a fost anunţat de către producătorii Realitatea Tv că Teo Trandafir, candidata PDL, nu mai doreşte această confruntare", se precizează în comunicat.

"Oare cum mai poate fi catalogat PDL, decât un partid care induce lumea în eroare, care minte cu neruşinare, care apelează la orice metode subversive pentru a înşela şi a insulta inteligenţa oamenilor?", a conchis Liliana Mincă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici