Liviu Dragnea a prezentat schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezetat miercuri într-o conferinţă de presă schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD, precizând că acesta va fi prezentat Parlamentului în cel mult 10 zile de la formarea noului executiv.

2307 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a prezentat schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD

Dragnea a prezentat schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Indicatorii avuţi în vedere de PSD la schiţa de buget pe 2017 vizează o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar de 2,7% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 1,2%.

Potrivit lui Dragnea, PSD are în vedere trei direcţii majore ale bugetului de stat pe 2017 - creşterea veniturilor populaţiei, investiţii în mai multe domenii şi reducerea taxelor.

Social-democratul a trecut din nou în revistă promisiunile PSD de campanie - salariu minim de 1.450 de lei, salariu mediu de 3.100 de lei, punct de pensie de 1.000 de lei şi pensie minimă de 520 de lei.

Liderul PSD a explicat că prin creşterea veniturilor populaţiei PSD are în vedere creşterea salariului minim, creşterea salariilor din sistemul public, creşterea punctului de pensie şi a pensiei minime, creşterea burselor studenţeşti.

A doua direcţie se materializează, în viziunea PSD, prin investiţii în economie, în educaţie, în infrastructură, în agricultură şi, de asemenea, prin crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

A treia direcţie, referitoare la reducerea taxelor pentru mediul de afaceri şi populaţie, vizează eliminarea celor 102 taxe nefiscale deja aprobată de Parlament, reducerea impozitelor pe cifra de afaceri la 1% şi mărirea plafonului la microîntreprinderi la 500 de mii de euro.

Dragnea a precizat că acest proiect de buget va fi prezentat Parlamentului în maximum zece zile de la formarea Guvernului, dacă PSD va face Executivul şi că Victor Ponta a lucrat la acest proiect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici