Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare PSD reunite, că parlamentarii social-democraţi susţin în continuare guvernul Grindeanu şi că Executivul nu are de ce să demisioneze.

9328 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare

Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisoneze

"Am avut o întâlnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite şi-au exprimat fără echivoc susţinerea în continuare pentru Guvernul Grindeanu. (...) Au avut intervenţii câţiva colegi care şi-au exprimat susţinerea totală pentru continuarea guvernării, ceea ce era important şi pentru premier să afle", a spus Dragnea.

"O să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, guvernul nu are de ce să demisioneze", a adăugat Dragnea, întrebat cum vor fi gestionate protestele din stradă, dacă vor continua.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni că, în opinia sa, trebuie declanşată o dezbatere pe tema Codurilor penale sub egida Academiei Române, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile, experţi de la Consiliul Europei, înainte de a se iniţia proiecte de modificare în Parlament.

"Faptul că atât de multe articole din Codul penal au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională pe mine mă face să cred că pe marginea acestor două conduri penale trebuie să înceapă o analiză serioasă, poate sub egida Academiei, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile de avocaţi, experţi de la Consiliul Europei care am înţeles că şi-au şi exprimat disponibiltiatea, pentru că mulţi încep să îşi pună problema dacă aceste coduri în întregul lor sunt în regulă", a spus Dragnea.

"Cred că trebuie făcut mai mult (decât o discuţie cu partidele, anunţa de premier, n.r.) cred că trebuie o dezbatere nu neapărat în Parlament în primă fază ci undeva, dacă Academia va accepta propunerea domnului Emil Constantinescu, în sensul ăsta la care să participe şi experţi străini şi specialiştii din domeniu", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu s-a mai întâmplat ca la vreo lege în România atât de multe articole să fie declarate neconstituţionale.

"Codurile penale (...) sunt două legi extrem de importnate pentru statul de drept din România şi pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale tuturor. Eu cred că numai o dezbatere de genul ăsta, înainte de a se iniţia ceva în Parlament, ne poate ajuta pentru că cred că problemele sunt mult mai serioase cu aceste coduri pe care toată lumea le vrea constituţionale şi cu prevederi foarte clare pentru că de ele depind şi drepturile şi libertăţile românilor", a conchis Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că dacă protestele continuă şi după retragerea OUG pe Justiţie atunci asistăm "la altceva", respectiv la un protest "politic" desfăşurat după alegeri corecte, ceea ce face să crească nervozitatea în rândul membrilor PSD.

"Colegii mei au spus şi ei că creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor noştri pentru că, în opinia lor, după ce ordonanţa a fost abrogată, şi protestele continuă, înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic după alegerile care au fost desfăşurate în mod corect", a spus Dragnea.

Întrebat ce va face dacă protestele continuă, Dragnea a răspuns: "Eu în continuare fac apel la calm. Ceea ce îmi era teamă s-a întâmplat. Aseară, un grup de oamni nemulţumiţi s-au strâns la Palatul Cotroceni şi teama mea e că acolo va fi un bulgăre de zăpadă".

„Mereu am spus că vreau să facem tot ce este posibil ca să nu se escaladeze acest conflict în stradă, pentru că nu are nimeni de câştigat. PSD nu poate decât să facă apel la calm şi îi asigurăm în continuare pe cei care nu au ieşit în stradă, care ne transmit pe toate căile să le apărăm votul din 11 decembrie - în afară de protestatarii care au ieşit în Piaţa Victoriei, noi le respectăm dreptul la opinie - mai sunt şi ceilalţi români, poate nu sunt românii domnului preşedinte, dar care strigă şi spun că votul lor trebuie apărat, iar acest guvern trebuie să meargă în continuare", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că mai mulţi parlamentari PSD au ridicat, în cadrul şedinţei de grup, "problema" existenţei în partid a unor "infiltraţi" care ar "asculta" de şeful statului, Klaus Iohannis, el arătând că nu va da numele acestora.

Întrebat dacă sunt "infiltraţi" în PSD, care ar asculta de preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a răspuns: "N-o să spun nume astăzi, dar şi la grup au fost colegi care au ridicat această problemă, şi în plen şi în particular. Nu vreau să deschidem aceste subiect în aceste zile, dar îl vom aborda şi îl vom limpezi foarte curând".

"Vreau în primul rând ca aceste discuţii să fie discuţii lămuritoare pentru a afla tot partidul de ce în astfel de momente unii au o astfel de poziţie", a adăugat Dragnea.

”Da, ţinta a fost şi va rămâne PSD, imediat după alegerile prezidenţiale, asta e ţinta esenţială a preşedintelui Iohannis, care vrea toată puterea din România”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre pancartele din Piaţa Victoriei care îi sunt, de cele mai multe ori, destinate.

Dragnea a mai spus că premierul Grindeanu şi ministrul de Justiţie, Florin Iordache, vor avea o discuţie "după ce pică moţiunea de cenzură", urmând ca premierul să ia o decizie în privinţa demiterii acestuia.

De asemenea, Liviu Dragnea, a negat, luni, că ar avea un conflict cu premierul Sorin Grindeanu, el arătând că acesta are susţinerea sa totală.

"Am venit separat pentru că eu am venit de la mine, de la birou, şi dumnealui a venit de la Guvern. Nu, nu are de ce să fie (un conflict între el şi Grindeanu, n.r.), am spus şi astăzi la grup, am spus şi aseară, are susţinerea mea totală premierul Grindeanu şi actualul Guvern", a spus Dragnea.

El a mai spus că nu a anunţat înaintea premierului abrogarea OUG pe Justiţie.

"Eu nu am anunţat abrogarea Ordonanţei, ştiu exact ce am spus, am spus că vom face câteva propuneri de detensionare printre care poate fi chiar eventuala abrogare a ordonanţei, dar că decizia finală va fi luată de Guvern", a menţionat Dragnea.

După şedinţa grupurilor PSD, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au venit împreună pentru declaraţii de presă. După mai puţin de un minut, în timp ce Liviu Dragnea vorbea, premierul Grindeanu s-a întors şi a părăsit locul unde se făceau declaraţii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici