Liviu Dragnea, în continuarea interviului din penitenciar, despre Dăncilă şi Stănescu: Li se spunea că voi fi condamnat şi vor lua partidul / SRI le-a realizat profilul psihologic

  • Liviu Dragnea a susţinut, în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu ar fi fost manipulaţi de servicii.
  • Dragnea a pretins că SRI le spunea că va avea grijă ca el să fie condamnat, iar ei să se pregătească să preia PSD.
  • Realitatea Plus a difuzat vineri seară a doua parte a interviului acordat în condiţii neelucidate din penitenciar de fostul lider al PSD, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.
  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) face verificări asupra dreptului acestuia de a da interviu, în condiţiile în care instituţia nu a aprobat dialogul cu presa.
2587 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, în continuarea interviului din penitenciar, despre Dăncilă şi Stănescu: Li se spunea că voi fi condamnat şi vor lua partidul / SRI le-a realizat profilul psihologic

Liviu Dragnea, continuarea interviului din penitenciar, despre Dăncilă şi Stănescu: Li se spunea că voi fi condamnat şi vor lua partidul / Fiecăruia i spunea ce trebuie în funcţie de profilul psihologic realizat de SRI

Liviu Dragnea a susţinut în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu că Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu ar fi fost pregătiţi de SRI să preia conducerea PSD şi li se spunea că va fi condamnat. 

"Reţeta nu e complicată, e foarte simplă, că oamenii aştia nu au idei multe, dar sunt eficiente, pentru că întotdeauna au cu cine să le pună în aplicare. 

În cazul doamnei Dăncilă, problema se punea în felul următor <<Dom’le, cu Liviu nu se mai poate, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, astea sunt minciuni, eu zic să vă gândiţi, doamna Dăncilă, dumneata chiar eşti o femeie capabilă şi chiar ar trebui să-ţi asumi mai multă putere politică. V-o fi pus dumnealui premier, dar a fost pe merit>>.

Încet-încet, a apărut această idee şi i-au zis <<dom’le, lăsaţi-l pe el, o să avem noi grijă să fie condamnat, dar pregătiţi-vă să luaţi partidul>>. Şi atât a fost, plus nişte consilieri", a spus Liviu Dragnea, întrebat despre Viorica Dăncilă.

Fostul lider al PSD a susţinut că la fel s-a întâmplat şi cu Paul Stănescu. Potrivit lui Dragnea, fiecăruia dintre foştii săi colegi din PSD "i spunea ce trebuie în funcţie de profilul psihologic realizat de SRI".

"A fost prietenul meu de atâţia ani (Paul Stănescu - n.r.), m-am ferit şi mă feresc să vorbesc rău despre el, dar şi lui i s-a spus la fel: <<Dom’le, trebuie să preiei tu partidul, să fii tu în conducerea executivă, trebuie să alegi între partid şi prieten>>. A şi avut el o declaraţie: <<între partid şi prieten, aleg partidul>>. (...)

I se spunea <<vezi că vrea (Liviu Dragnea - n.r.) să scoată România din Uniunea Europeană, e prieten cu Putin, e prieten cu nu ştiu cine, ba e cu ruşii, ba e împotruva ruşilor, ba e cu Viktor Orban. Fiecăruia i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcţie de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic. Plus că au o grămadă de profesionişti, au o grămadă de bani la dispoziţie, să ţină oamenii angajaţi, asta e!”, a mai afirmat Dragnea.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis joi că "nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”.

ANP a continuat cu alte precizări pe această temă, susţinând că "persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menţinerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile”. Instituţia a cerut de la Penitenciarul Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online.

Realitatea Plus a prezentat joi seara prima parte a interviului pe care Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, l-a acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, devenită între timp ziaristă la această televiziune. În timpul interviului, Dragnea a jucat cartea omul puternic, a susţinut din nou că este nevinovat şi că este victima unui "sistem ocult”, "statul paralel”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici