Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România a semnat un acord cu Geoană

Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România (LORD) a semnat, luni, un acord cu PSD pentru susţinerea candidaturii lui Mircea Geoană la Preşedinţie, la eveniment fiind prezenţi şi preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu şi fostul secretar de stat Emilian Cutean.

123 afișări
Imaginea articolului Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România a semnat un acord cu Geoană

Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România a semnat un acord cu Geoană (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Geoană a afirmat, înaintea semnării acordului cu LORD, că prin acest gest reconfirmă importanţa deosebită pe care PSD o acordă revoluţionarilor.

"Din păcate, acest subiect a fost târât prea mult în politică şi folosit electoral. Vreau să asigur în acest an jubiliar că semnăm un document de suflet pentru mine. Nu este un gest politic sau electoral, este un gest de respect, identitar. Pentru mine este o mare onoare să duc mai departe această ştafetă", a spus preşedintele PSD.

Ion Iliescu, prezent şi el la semnarea documentului, a apreciat că LORD constituie "structura cea mai reprezentantivă a asociaţiilor de revoluţionari".

La eveniment a fost prezent şi fostul secretar de stat pe problemele revoluţionarilor Emilian Cutean.

Liderul LORD, Petrică Balint, a afirmat că organizaţiile componente semnează acest document cu PSD pentru a-i fi alături "în lupta împotriva dictaturii care se preconizează".

Reprezentantul LORD Timişoara, Tudorin Burlacu, a precizat că nu toţi membrii LORD vor vota cu Mircea Geoană, însă a dat asigurări că toţi vor vota împotriva actualului preşedinte.

Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România (LORD) reuneşte mai multe asociaţii de revoluţionari create până la sfârşitul anului 1990. LORD a fost constituită la iniţiativa lui Dan Iosif.

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, în 15 iunie, pe fostul deputat PSD, Emilian Cutean la cinci ani de detenţie pentru prejudicierea Guvernului cu peste 200.000 de lei în perioada când condus prima dată Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, decizia fiind atacată la Tribunalul Bucureşti.

La începutul lunii octombrie, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 2 noiembrie judecarea apelului fostului deputat PSD, care contestă condamnarea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici