Lotul Cheţani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania, finalizat cu 8 luni mai devreme

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania, a fost finalizat cu mai bine de 8 luni mai devreme decât era termenul, iar joia viitoare acest tronson va fi dat în circulaţie, spune, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

1293 afișări
Imaginea articolului Lotul Cheţani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania, finalizat cu 8 luni mai devreme

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania, finalizat cu 8 luni mai devreme

„Constructorul trebuia să termine în august 2024, asta înseamnă cu 8 – 9 luni mai repede. Este un lucru care trebuie subliniat. Acest tronson în sfârşit acoperă bucata lipsă dintre târgu Mureş şi Cluj. E un lucru important pentru zonă”, spune, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii a fost finalizat, după ce în septembrie s-a dat drumul şi unui alt tronson de pe Autostrada Transilvaniei, de la Nuşfalău.

„Lucrurile sunt pe drumul corect. Ne-am asumat eu şi cu echipa de la CNAIR ca până la sfârşitul anului viitor să dăm drumul la cel puţin 250 de km de autostradă şi drum expres, un lucru absolut realizabil. Aces tlucru nu se poate face doar de noi, ar trebui să fie încă două componente: pe de o parte de la Guvern să avem finanţare şi am avut şi avem şi noul buget, e record bugetul la transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă că e destul, noi cerem tot mai mult. La CNAIR s-a dublat. S-a dublat şi la Transporturi faţă de 2021 când s-a preluat acest minister de către noi. Eu conduc un buget de mai mult de două ori mai mare. În al doilea rând trebuie să avem companii serioase”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a menţionat că, cel mai probabil, joi seara se va da în circulaţie acest tronson, dintre Cheţani şi Câmpia Turzii.

De asemenea, vineri sau sâmbătă Sorin Grindeanu promite că se va da în circulaţie şi un alt tronson de aproximativ 32 de km din drumul Expres Craiova-Piteşti, urmând ca pe finalul anului să mai fie dat drumul şi la mai mult de 20 de km din A0 Sud, lângă Bucureşti.

Totodată, Grindeanu spune că în primele luni ale anului viitor se va finaliza, probabil, şi descărcarea de la Oradea la A3, extrem de importantă pentru zona respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici