Lucia Varga demisionează de la şefia organizaţiei de femei PNL, nemulţumită că nu e pe listele pentru alegeri / Gorghiu: Nu ar mai fi o împrospătare dacă toţi parlamentarii ar fi pe liste

Deputatul PNL Lucia Varga a demisionat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL, pentru că nu s-a regăsit pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare, ea acuzând ”dictatura” secretarului general Ilie Bolojan, au declarat surse din PNL pentru MEDIAFAX. UPDATE Bolojan, despre acuzaţiile Luciei Varga: Nu se pune problema de o dictatură, există un vot.

2896 afișări
Imaginea articolului Lucia Varga demisionează de la şefia organizaţiei de femei PNL, nemulţumită că nu e pe listele pentru alegeri / Gorghiu: Nu ar mai fi o împrospătare dacă toţi parlamentarii ar fi pe liste

Lucia Varga a demisionat de la şefia organizaţiei de femei a PNL, nemulţumită că nu e pe listele pentru alegerile parlamentare (Imagine Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

Lucia Varga a demisionat de la conducerea organizaţiei de femei, acuzând ”dictatura” secretarului general Ilie Bolojan şi modul în care sunt întocmite listele pentru alegerile parlamentare, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din PNL. Aceasta nu s-a regăsit pe lista pentru alegerile parlamentare.

Lucia Varga a fost aplaudată în BPN.

Lucia Varga a fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr.5 BIHOR, colegiul uninominal nr.3.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, după demisia Luciei Varga de la conducere OFL, că nu toţi parlamentarii se vor putea regăsi pe listele partidului pe locuri eligibile pentru că astfel nu s-ar mai putea împrospăta resursa de parlamentari şi că decizia aparţine filialei Bihor.

"Este o problemă care ţine de filiala Bihor, pe care nu aş găsi-o o problemă pentru că procedura nu este finalizată. A explicat şi secretarul general (Ilie Bolojan-n.r) care este şi preşedintele organizaţie Bihor că se află în plin proces de selecţie a candidaţilor, că sunt foarte mulţi înscrişi şi că fiecare dintre cei înscrişi are nevoie de susţinerea organizaţiei pentru a fi pe listă", a declarat preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în contextul demisiei deputatului PNL Lucia Varga de la conducerea Organizaţiei Femeilor Liberale.

Alina Gorghiu a afirmat că indiferent care va fi decizia organizaţiei judeţene "întotdeauna vor fi şi oameni supăraţi".

"Nu vor putea toţi parlamentarii care acum sunt în funcţie să se regăsească pe listele viitorului Parlament pe locuri eligibile. Nici nu ar mai putea fi vorba despre o împrospătare a resursei de parlamentari dacă vom defila cu aceeaşi parlamentari", a mai spus Alina Gorghiu.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, luni, că nu poate fi vorba despre "o dictatură" în ceea ce priveşte întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, afirmând că decizia privind persoanele susţinute de filiala Bihor pe primele cinci locuri eligibile a fost adoptată prin vot.

"Există un vot exprimat, (...) 26 de voturi secrete <<pentru>> şi 3 <<împotrivă>>, prin urmare nu se pune problema de o dictatură sau de elemente de genul acesta", a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, în contextul în care deputatul PNL Lucia Varga a demisionat de la conducerea OFL, nemulţumită de "dictatura" lui Bolojan în procesul de întocmire a listelor pentru alegerile parlamentare.

Ilie Bolojan a afirmat că Lucia Varga nu se află pe primele cinci locuri eligibile pe lista pe care filiala Bihor o va transmite la centru, însă, mai există o a doua etapă de selecţie pentru a stabili candidatul care va ocupa locul 6 pe listă.

"Este vorba despre cele şase locuri eligibile, două la Senat şi patru la Camera Deputaţilor. Astăzi au fost discuţii legate de faptul că în această primă evaluare, când au fost propuse cinci persoane, doamna Lucia Varga nu s-a regăsit pe aceste locuri. Urmează o a doua etapă pentru următorul loc care va avea loc săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare se va încheia procedura. Ca urmare a acestui fapt doamna Varga şi-a anunţat demisia din funcţia de copreşedinte al organizaţiei de femei", a precizat Bolojan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici