Lucian Bode a trimis Corpul de Control să verifice licitaţia de maşini pentru Poliţie

Lucian Bode a trimis Corpul de control să verifice licitaţia pentru autospeciale de poliţie câştigată de BMW, anunţă purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru: „la finalul verificărilor MAI va prezenta public soluţiile”.

1120 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode a trimis Corpul de Control să verifice licitaţia de maşini pentru Poliţie

„Confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate, iar la finalul verificărilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public soluţiile”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunţat miercuri că a sesizat mai multe autorităţi, printre care Curtea de Conturi şi OLAF, pentru a ancheta licitaţia pentru autospeciale de poliţie câştigată de BMW: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe maşini”, acuzând că a fost o „licitaţie cu dedicaţie”.

Poliţia Română a transmis că acuzaţiile din spaţiul public sunt nefondate.

„Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătăţite şi diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceştia şi a asigura cetăţenilor un nivel crescut de siguranţă, este necesar ca Poliţia Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce priveşte dotarea poliţiştilor cu mijloace de protecţie, precum şi de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziţionat mai multe capabilităţii logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităţilor specifice poliţieneşti”, a transmis Poliţia Română.

Printre proiectele care au vizat îmbunătăţirea mobilităţii, la nivelul Poliţiei Române se numără şi „întărirea capacităţii administrative şi operaţionale a structurilor de luptă împotriva traficului de droguri şi terorismului - autovehicule BMW (cutie 8+1); operaţionalizarea structurilor de poliţie pentru protecţia animalelor, nou înfiinţate – autovehicule Ford (cele prevăzute cu cutie automată au 10+1 trepte)”.

În toate achiziţiile, au fost folosite, în principal, fonduri nerambursabile.

„Industria auto este într-o continuă dezvoltare, iar autovehiculele noi au performanţe din ce în ce mai ridicate, astfel că este necesar ca Poliţia Rutieră, prin specificul activităţilor pe care le desfăşoară, să se alinieze la standardele actuale. Pentru stabilirea criteriilor de performanţă pe care ar trebui să le întrunească autospecialele de poliţie rutieră, s-a avut în vedere alegerea unor tehnologii cât mai avansate, cu emisii reduse, ţinând cont, atât de eficienţă şi fiabilitate, sub toate aspectele, pe durata de exploatare, cât şi de modul de utilizare operativă. România se regăseşte pe un loc fruntaş în Europa, în ceea ce priveşte accidentele rutiere şi persoanele decedate în urma acestor tragice evenimente. Astfel că, toate aceste achiziţii, fie că vorbim de autospeciale, fie că vorbim de camere de supraveghere şi monitorizare a traficului rutier, au un singur scop: Reducerea riscului rutier şi salvarea de vieţi umane”, a mai transmis Poliţia Română.

Pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere, sunt în derulare, la nivelul Direcţiei Rutiere, două proiecte, în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro.

De asemenea, Poliţia Română este în perioada de accesare pentru alte 3 proiecte. În cadrul acestora, printre altele, poliţia rutieră va beneficia inclusiv de suport aerian prin achiziţia a 4 elicoptere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici