Ludovic Orban: Blaga şi Petrache au făcut întâlniri să împartă partidul. Lăsaţi PNL să aleagă liber

Fostul lider al PDL Vasile Blaga şi actualul secretar general al PNL, Marian Petrache, au organizat întâlniri diferite pentru a împarţi partidul, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX Ludovic Orban, afirmând ca PNL are nevoie de analiza rezultatului din 11 decembrie şi de alegeri interne.

789 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Blaga şi Petrache au făcut întâlniri să împartă partidul. Lăsaţi PNL să aleagă liber

Ludovic Orban: Blaga şi Petrache au făcut întâlniri să împartă partidul. Lăsaţi PNL să aleagă liber (Imaginea: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

"Vasile Blaga şi Marian Petrache au făcut întâlniri ca sa spună pe cine susţin. Este total neproductiv. Singurul mod de a face bine partidului este de a convoca organismele statutare, să se faca analiza rezultatului alegerilor, să se ia măsurile care se impun şi să fie declanşate alegerile interne", a declarat afirmat liberalul.

El a reiterat că obiectivul ar trebui sa fie ca baza partidului sa fie lăsată să îşi aleagă lideri la nivel local, judeţean şi naţional.

"Totul se face într-o buimaceală generală, parcă aşteaptă conducerea ca membrilor să le treacă nemulţumirea şi sa se menţină status quo-ul", a mai spus Orban.

Liberalul le-a cerut pe Facebook "sforarilor care au prăbuşit partidul" să nu mai împartă PNL şi să îl fractureze inutil.

"Văd că sforarii care au prăbuşit partidul fac întâlniri secrete sectare ca să rămână tot ei la butoane. Nu mai împărţiţi partidul pe căprării, stimabilililor. Lăsaţi în pace membrii Partidului Naţional Liberal, egali în drepturi şi obligaţii indiferent de unde provin, să îşi aleagă liberi liderii. Nu mai fracturaţi inutil partidul, aflat oricum în stare de criză", a scris Orban pe Facebook.

Contactat de MEDIAFAX, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga a refuzat sa comenteze afirmaţiile lui Ludovic Orban. Întrebat dacă se impune realizarea unei analiza a rezultatului alegerilor, Blaga a afirmat că este "obligatorie"."Nu poate fi decât un om din partid preşedintele partidului. Este o prevedere statutară", a răspuns Vasile Blaga, întrebat dacă la şefia PNL ar trebui să vină cineva din interiorul partidului sau ar trebui să se opteze încă o dată pentru o soluţie din afara PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici