Ludovic Orban cere demisia Gabrielei Firea şi anunţă că PNL va cere Curţii de Conturi un control

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că Gabriela Firea trebuie să demisioneze din funcţia de primar general al Capitalei. Liberalii cer Curţii de Conturi declanşarea unui control pentru recuperarea prejudiciului produs prin înfiinţarea companiilor municipale.

523 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban cere demisia Gabrielei Firea şi anunţă că PNL va cere Curţii de Conturi un control

Orban cere demisia Gabrielei Firea. PNL va cere Curţii de Conturi un control

„Capitala României a ajuns bătaia de joc a unui primar certat cu legea şi cu bucureştenii. Este un fapt fără precedent ca o primărie să înfiinţeze 20 de companii fără respectarea legii şi în dispreţul cetăţenilor care s-au opus acestei iniţiative. Gabriela Firea trebuie să îşi dea demisia de îndată din funcţia de primar general. Niciodată bucureştenii nu au mai văzut un primar atât de incompetent, fără cunoştinţe elementare de administraţie, care în doi ani de zile a reuşit să facă praf Bucureştiul, să blocheze în asemenea hal activitatea administraţiei locale şi să nu aibă nicio iniţiativă care să ducă la rezolvarea problemelor reale ale oraşului”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

PNL cere, de asemenea, Curţii de Conturi, declanşarea unui control pentru recuperarea prejudiciului produs prin înfiinţarea companiilor municipale.

„Partidul Naţional Liberal va înainta o solicitare Curţii de Conturi pentru declanşarea unui control în vederea constatării prejudiciilor şi recuperării lor de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la consilierii generali vinovaţi. Bucureştenii şi Capitala României au nevoie urgent o altă administraţie care să gestioneze bugetul oraşului în mod legal, transparent şi eficient, care să rezolve problemele oraşului şi să înceteze pomenile electorale menite să acopere hoţiile PSD. Pentru Bucureşti, Gabriela Firea e la fel de nocivă ca Dragnea pentru ţară”, a completat Orban.

Liderul liberal a adăugat că bugetul alocat companiilor se ridică la 600 de milioane de euro.

„Un buget imens de aproape 600 de milioane de euro a fost blocat ilegal în companiile din subordinea Primarului General, Gabriela Firea, care putea fi folosit pentru deblocarea traficului din Bucureşti sau pentru investiţii în şcoli şi spitale. 600 milioane de euro au fost aruncaţi de Gabriela Firea şi PSD pe apa Dâmboviţei. Banii bucureştenilor, adunaţi din taxele şi impozitele plătite din munca cinstită a locuitorilor Capitalei, au fost tocaţi pentru salarii nesimţite, maşini de lux şi achiziţii pentru confortul personal al sinecuriştilor. Nici un leu din aceşti bani nu a fost folosit în interesul bucureştenilor. Cu cele 600 milioane de euro se puteau construi 100 de kilometri de autostradă pentru Centura Bucureştiului, puteau fi folosiţi pentru finalizarea magistralei de metrou până la aeroportul Otopeni sau pentru construirea spitalului republican promis bucureştenilor de PSD în campanie”, a conchis Orban.

De asemenea, PNL solicită CGMB să adopte o hotărâre pentru încetarea activităţilor companiilor municipale.

„Somăm Consiliul General al Municipiul Bucureşti să adopte în regim de urgenţă o hotărâre pentru încetarea imediată a activităţii companiilor declarate ilegale şi să solicite desfiinţarea acestora. Orice cheltuială cu aceste companii trebuie să înceteze. Nici un leu nu trebuie să mai ajungă în buzunarul clientelei Firea şi PSD. Cei care au iniţiat şi au votat pentru adoptarea hotărârii de înfiinţare a companiilor declarate ilegale în instanţă trebuie să răspundă pentru prejudiciile provocate”, potrivit sursei citate.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, a anunţat, joi, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că cele 22 de Companii Municipale sunt legale, în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care spune că aceste societăţi ar fi trebuit înfiinţate cu votul a două treimi din Consiliul General al Municipiului, şi nu cu majoritate simplă. Edilul Capitalei spune că aceste societăţi sunt legale, chiar dacă în decizia Curţii de Apel se arată că ele ar fi trebuit înfiinţate cu o majoritate de două treimi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici