Ludovic Orban, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului trece: Candidatul la funcţia de premier - persoana subsemnată

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului trece, el va fi propunerea liberalilor pentru funcţia de premier, afirmând că partidul pe care îl conduce este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării.

2156 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului trece: Candidatul la funcţia de premier - persoana subsemnată

Ludovic Orban, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului trece: Candidatul la funcţia de premier - persoana subsemnată

"PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. La ora actuală se lucrează în comisiile speciale ale partidului, vom avea o schiţă de guvernare. Principalul obiectiv este să punem punct acestei guvernări. Pentru români deja premierul ( Viorica Dăncilă-n.r) este ţinta tuturor glumelor şi miştourilor, nu se poate să nu existe ieşire publică în care să nu faci o gafă. (..) Consiliul Naţional al PNL a stabilit clar candidatul la funcţia de premier, persoana subsemnată ( Ludovic Orban-n.r). În cazul în care se va putea construi un guvern în jurul Partidului Naţional Liberal asta va fi propunerea oficială pe care o va propune PNL", a susţinut Orban la România TV.

De asemenea, preşedintele PNL a menţionat că miercuri va depune moţiunea de cenzură, purtând negocieri cu mai mulţi parlamentari în acest sens.

"Primii parteneri sunt formaţiunile politice din opoziţie, USR şi PMP. În rest negociem cu toată lumea. Mâine vom depune moţiunea de cenzură. Negocierile vor continua până la ziua dezbaterii şi votului cu fiecare parlamentar în parte şi cu fiecare grup. Am discutat şi cu ei ( PRO România- n.r). Vom vedea în cursul zilei de mâine. Aşteptăm semnături şi din partea lor", a mai spus liderul PNL, întrebat dacă parlamentarii Pro România vor susţine moţiunea de cenzură.

Parlamentarii PNL depun în Parlament moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul marionetă!" pe 20 iunie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că liberalii îşi propun să pună punct unei guvernări dezastruoase pentru România.

În textul documentului, liberalii acuză partidul de guvernământ că a folosit Curtea Constitutională a României (CCR) pentru "a amputa" atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

"PSD, cu mâna CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete în curtea ministrului Justiţiei, ministru numit politic care poate lua oricând decizii politice arbitrare, înlocuind procurori în funcţie de interese politice. Această abordare contravine poziţiei Uniunii Europene care s-a poziţionat împotriva politizării justiţiei", se arată în documentul liberalilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici