Ludovic Orban, despre întâlnirea lui Vasile Blaga din Modrogan: Sediul este deschis pentru întrunirea membrilor PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la întâlnirea de miercuri din Modrogan a lui Vasile Blaga cu foştii pedelişti, că sediul partidului este deschis pentru întrunirea tuturor liberalilor, catalogând posibilă lipsă de susţinere a sa la şefia PNL ca "simple speculaţii de presă".

764 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre întâlnirea lui Vasile Blaga din Modrogan: Sediul este deschis pentru întrunirea membrilor PNL

Ludovic Orban, despre întâlnirea lui Vasile Blaga din Modrogan: Sediul este deschis pentru întrunirea membrilor PNL

"Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor PNL, indiferent cine sunt membri partidului. (...) Sunt convins că sunt simple speculaţii de presă. La ora actuală PNL este coerent, extrem de ferm în acţiunea de opoziţie faţă de majoritatea guvernamentală şi extrem de bine ancorat astăzi în procesul de construcţie al unei alternative credibile la modul în care este guvernată România astăzi. Să lăsăm timpul să arate că toate speculaţiile care au apărut de o lună jumătate privitoare la eventuale frământări şi dispute care există în partid sunt invenţii care nu au niciun fel de legătură cu realitatea", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

Acesta a adăugat că fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, este în relaţii foarte bune cu restul colegilor şi se implică în lucrurile care se întâmplă în formaţiune.

Întrebat dacă este deschis ideii organizării unui Congres, Orban a răspuns: "Un Congres se organizează când este necesar. PNL a avut un congres în urmă cu un an. La acest Congres s-au adoptat o moţiune care reprezintă programul politic, obiectivele PNL (...), s-a ales o conducere fără drept de apel, iar de la congres până astăzi PNL este partidul care a crescut cel mai mult, care şi-a construit o identitate din ce în ce mai evidentă, şi-a îndeplinit misiunea de principal partid de opoziţie, ca atare nu văd absolut niciun motiv serios pentru a pune la îndoială eficacitatea şi mai ales angajamentul actualei conduceri în îndeplinirea mandatului care i-a fost acordat la Congres."

Senatorul PNL Viorel Badea a declarat că Vasile Blaga se va întâlni, miercuri, cu foştii pedelişti, pentru a transmite un mesaj de unitate a partidului.

"Este practic o şedinţă de consultări. Domnul Blaga este unul dintre foştii lideri ai partidului, a fost co-preşedinte al PNL. Vrem să mergem pe un mesaj de unitate în partid. Să nu uităm că mare parte din actualii primari ai PNL sunt din fostul PDL. Bineînţeles că o asemenea consultare este necesară în condiţiile în care au apărut ştiri care, din punctul meu de vedere, au încercat să dezbine PNL. Această consultare este foarte binevenită, ţinând de necesitatea unităţii PNL", a afirmat Viorel Badea.

Întrebat care va fi poziţia vechilor membri ai PDL faţă de Ludovic Orban, în condiţiile în care apar informaţii, pe surse, potrivit cărora tot mai mulţi liberali sunt nemulţumiţi?, senatorul PNL a replicat: "Partea interesantă este că spun pe surse şi nu o spun oficial şi mie îmi dă o senzaţie de inconfort, dar poziţia noastră va fi una de unitate. Noi am ales un preşedinte al PNL acum un an, un preşedinte care din punctul nostru de vedere performează, are mesaj, iar din acest moment eu consider că adevăratul nostru adversar este PSD, nicidecum colegi din PNL sau partide din Opoziţie".

Acesta a adăugat că Vasile Blaga i-a chemat pe liberalii din fosta aripă a PDL "în calitate de prieten dar şi de fost lider al PNL" şi că în partid "foştii preşedinţi se bucură în continuare de un respect excepţional", iar membri formaţiunii tin cont de discuţiile şi de sfaturile pe care le dau foştii lideri.

Badea a adăugat că, în cadrul întâlnirii de miercuri, Blaga va discuta cu liberalii despre "problemele din organizaţiile lor şi cum ne organizăm mai bine pentru viitoarele alegeri europarlamentare"

Chestionat dacă Vasile Blaga ar trebui să se regăsească pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, Viorel Badea a răspuns: "Eu consider că orice fost preşedinte al PNL ar putea să fie pe o listă la europarlamentare".

Suse politice au declarat pentru MEDIAFAX că fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, i-a chemat pe liderii organizaţiilor din aripa ex-PDL la sediul partidului din Modrogan, în această miercuri, ora 16.00, la o întânire unde vor conveni asupra susţinerii lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii.

Sursele politice au precizat că la întâlnirea în urma căreia mesajul foştilor democrat-liberali va fi unul de unitate în jurul susţinerii preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor participa Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar şi Mircea Hava – lider PNL Alba.

Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenţi şi câţiva şefi ai organizaţiilor liberale din Moldova. Printre aceştia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan - coordonator al PNL Iaşi, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. De asemenea, la întâlnire e posibil să ajungă şi deputatul Cătălin Predoiu.

Foştii pedelişti vor discuta şi despre listele candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stalindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au relatat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidaţi.

Potrivit surselor citate, pe lista candidaţilor la europarlamentare vor figura Mircea Hava, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Ludovic Orban, Siegfried Mureşan şi Marian Jean Marinescu. Este foarte probabil ca actualul europarlamentar Cristian Buşoi să nu se mai regăsească printre nominalizaţi, au mai spus sursele politice. Buşoi, lider al PNL Bucureşti nu mai este dorit de conducerea partidului şi de preşedintele liberal, Ludovic Orban, nici la şefia acestei organizaţii, în contextul eşecurilor la alegerile locale şi parlamentare.

Întâlnirea de miercurea viitoare a lui Vasile Blaga cu foştii pedelişti vine pe fondul unei şedinţe tensionate a Biroului Politic Naţional al PNL de luni, unde câţiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcţia în care se îndreaptă partidul, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX. La reuniunea de luni, Orban le-a reproşat acestor liberali că nu vin cu soluţii şi în loc facă opoziţie la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formaţiunii.

În cadrul BPN de lunea trecută, liberalii au stabilit convocarea Consiliului Naţional pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat atunci că nu a fost încă stabilit locul desfăşurării evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici