Ludovic Orban, despre poziţia USR PLUS privind planul Anghel Saligny: „Să-şi definitiveze propunerile, noi avem răbdare”

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre poziţia USR PLUS privind planul Anghel Saligny.
  • „Să-şi definitiveze propunerile, noi avem răbdare”, a spus Orban, marţi, la finalul şedinţei la care au participat reprezentanţii partidelor din coaliţia de guvernare.
634 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre poziţia USR PLUS privind planul Anghel Saligny: „Să-şi definitiveze propunerile, noi avem răbdare”

Ludovic Orban, despre poziţia USR PLUS privind planul Anghel Saligny: „Să-şi definitiveze propunerile, noi avem răbdare”

Ludovic Orban a dezvăluit ce propuneri au avut reprezentanţii USR PLUS în ceea ce priveşte planul naţional de dezvoltare Anghel Saligny, susţinut de PNL.

„Colegii de la USR PLUS au formulat propuneri privind standarde de cost, procedura transparentă, o platformă digitală pentru a urmări fiecare proiect de la semnare până la execuţie. Mai sunt şi altele, neincluderea proiectelor care au fost în PNDL 1 şi PNDL 2, de asemenea, dacă nu se depun documentele solicitate în doi ani, cel care le-a depus pierd dreptul de a primi finanţare”, a explicat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a evitat să spună dacă reprezentanţii USR PLUS au condiţionat susţinerea pentru planul de investiţii Anghel Saligny de desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

„Discuţiile vor continua, există deschidere pentru a-l îmbunătăţi, pentru a-l face mai transparent... Nu aş vrea să înţeleg aşa discuţiile pe care le-am purtat, obiectivul este asumat de toate partidele coaliţiei... desfiinţarea secţiei rămâne un obiectiv pentru PNL... Ei trebuie să-şi definitiveze toate propunerile, pe cele mai multe le-am agreat, avem răbdare”, a precizat Ludovic Orban

În cadrul şedinţei coaliţiei, participanţii au vorbit despre rectificarea bugetară care va fi făcută prin ordonanţă de urgenţă. De asemenea, reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR au căzut de acord asupra formei ordonanţei de urgenţă privind lucrările publice afectate de majorările de preţ din domeniul materialelor de construcţie.

Orban a dezvăluit că părţile au stabilit ca pentru toate lucrările din bugetul de stat şi bugetele locale să fie o formulă de indexare care să ţină cont de evoluţia preţurilor la materialele de construcţie. De asemenea, va fi o ajustare pentru proiectele prin fonduri europene indiferent dacă există creşteri sau scăderi de preţuri, a adăugat Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici