Ludovic Orban despre remaniere: PSD este un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti

Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD „este un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti”, citându-l astfel pe fostul social-democrat Adrian Ţuţuianu, recent exclus din partidul condus de Liviu Dragnea. Preşedintele PNL a adăugat că PSD recunoşte că a dat greş în respecarea promisiunilor de guvernare.

946 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban despre remaniere: PSD este un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti

Ludovic Orban despre remaniere: PSD este un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti

„PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic în viaţă, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti. Actuala remaniere este înlocuirea unor proşti şi a unor slugi cu alţi proşti şi cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuiala între clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmăreşte să îi pedepsească pe baronii răzvrătiţi şi să îi răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcţionarea Guvernului, nu va face altceva decât să aducă alţi incompetenţi, alţi oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate care îşi vor desfăşura activitatea şi care sunt selectaţi pe unicul criteriu al fidelităţii, slugărniciei faţă de Dragnea şi faţă de baronul care va susţine candidatura miniştrilor”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a adăugat că PSD recunoaşte, prin remanierea guvernamentală, că a eşuat în respectarea promisiunilor făcute pensionarilor.

„Nu pot să nu remarc că această remaniere conţine în sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, şi anume, PSD recunoaşte că a eşuat în respectarea promisiunilor către pensionari, altfel nu pot să înţeleg de ce Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţi din ministerul pe care l-a condus pâna acuma şi de ce abandonează aşa zisa reformă a pensiilor făcută de PSD în timp ce dezbaterea legii pensiilor este în Parlament”, a completat Orban.

În contextul remanierii guvernamentale, liderul liberal a transmis un mesaj parlamentarilor social-democraţi, spunându-le că în cazul în care vor să scape de Liviu Dragnea, atunci să voteze moţiunea de cenzură a Opoziţiei.

„Cu siguranţă, purtăm discuţii în continuare. Aşteptăm şi remanierea. Oricum, le transmitem şi un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care aşteaptă ca Dragnea să pice din senin. Atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul pe mână, întotdeauna va avea de şpăguit baroni cărora să le câştige încrederea pentru că are ce să le ofere Guvernul. Dacă vor să scape de Dragnera trebuie să voteze moţiune de cenzură a PNL şi a Opoziţiei”, a mai spus Orban.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD este în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi-a înaintat demisia cu scurt timp înainte de şedinţă. Totodată, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că o variantă de lucru luată în calcul, în ceea ce priveşte remanierea Cabinetului Dăncilă este ca Lia Olguţa Vasilescu să preia portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Sursele politice au declarat că la capitolul variante de lucru au fost vehiculate următoarele nume: Lia Olguţa Vasilescu- la ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Şova. Totuşi este vehiculat aici şi numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD); Marius Budai (deputat, Comisie finanţe-bănci)- la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguţei Vasilescu; Gabriel Leş (a mai fost ministru al Apărării)- la Apărare, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat; Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuţ Andruşcă; Ilan Laufer -Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu; Alexandru Petrescu - la Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici