Ludovic Orban, după audierea la DNA: Controlul judiciar nu e o măsură care să fie necesară

Ludovic Orban a declarat, după ce a fost audiat de procurori, că a contestat controlul judiciar impus de DNA în dosarul în care este acuzat că a cerut unui om de afaceri bani pentru campania electorală, precizând că nu are de gând să părăsească ţara.

1328 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, după audierea la DNA: Controlul judiciar nu e o măsură care să fie necesară

Ludovic Orban, după audierea la DNA: Controlul judiciar nu e o măsură care să fie necesară (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Am fost tot timpul la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru a aduce lumină în acest caz. Nu cred că e o măsură care să fie necesară, ţinând cont că e vorba de persoana mea. Nu am de gând să părăsesc ţara. Nu am de gând să fac nimic care era în restricţiile preventive, în condiţiile controlului judiciar. E o restrângere a unor drepturi care nu e necesară în cazul meu", a declarat Ludovic Orban după ce a fost audiat de procurorii DNA, precizând că a contestat măsura preventivă.

Contestaţia fostului candidat al PNL la Primăria Capitalei va fi judecată marţi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti”, au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

Când DNA l-a înştiinţat că este cercetat sub control judiciar, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Generală a Capitalei şi a demisionat din funcţiile de conducere pe care le deţinea la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici