Traian Băsescu: În România se instalează la putere o ''sectă a securităţii naţionale'' coruptă

O ''sectă a securităţii naţionale'' coruptă, avidă de putere, nelegitimă se instalează la conducere în România pe fondul slăbiciunilor clasei politice, consideră fostul preşedinte Traian Băsescu.

4878 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: În România se instalează la putere o ''sectă a securităţii naţionale'' coruptă

Băsescu: În România se instalează la putere o ''sectă a securităţii naţionale'' coruptă (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Este evident că, pe fondul slăbiciunilor clasei politice, în România se instalează la putere o «sectă a securităţii naţionale» coruptă, avidă de putere, nelegitimă în exercitarea puterii, răspîndită în toate structurile statului şi care şi-a propus să substituie clasa politică şi cu tendinţa de a influenţa şi justiţia. Dacă politicienii vor continua să tremure de frică, nu peste mult timp, această «sectă a securităţii naţionale» va deveni stăpâna tuturor pîrghiilor statului, inclusiv a acelora care implică decizii politice. (...) Mult timp am avut dubii că un astfel de proces nedemocratic s-ar petrece în România. Acum sunt aproape sigur că el se desfăşoară şi mă simt obligat să-mi fac publică îngrijorarea'', a scris luni fostul preşedinte pe Facebook.

În opinia sa, ''secta securităţii naţionale'' este formată din ''unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiind de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie''.

''Pe fondul credibilităţii scăzute a Parlamentului, începînd cu 2015, statul român pare a fi într-un proces rapid, de capturare de către o «sectă a securităţii naţionale», bine susţinută de acoperiţii din presă. Ei reuşesc să facă aproape irelevantă activitatea şi decizia politică acum, dar foarte probabil şi în viitor. Avem un guvern în care «secta securităţii naţionale» este bine reprezentată prin domnii miniştri Vasile Dîncu, PetrPetre TobăAdrian Curaj, dar în egală măsură secta este bine reprezentată la preşedenţie, în ambasade, ANAF, ANI, DIPI, Parlament, ministere, agenţii guvernamentale. Sunt oameni care se sprijină şi se protejază unii pe alţii '', mai susţine Băsescu.

El reiterează faptul că solicitările frecvente de arestare a parlamentarilor ''în baza unor denunţuri pentru fapte presupus a fi săvîrşite cu 3,4,5,6...10 ani în urmă'' este o metodă eficientă de discreditare a Parlamentului şi de neutralizare a acestuia.

Potrivit aceleiaşi surse, ''efectul politicii de discreditare la grămadă a oamenilor politici şi a instituţiilor politice va fi apariţia partidelor extremiste radicale cu lideri carismatici şi puternici care vor încuraja naţionalismul exacerbat, izolaţionismul naţionalist şi, cu certitudine, reorientări strategice în politica externă''.

El subliniază că ''aceşti numiţi'', spre deosebire de oamenii politici, nu răspund în faţa poporului precum politicienii, la fiecare patru ani. ''Ei doar îşi imaginează veşnicia pe funcţiile în care au fost numiţi, iar planurile, intenţiile şi deciziile «sectei» sunt în general bine acoperite de secretul de stat sau de secretul investigaţíilor'', concluzionează Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici