Ludovic Orban: Întâlnirile dintre PNL şi Iohannis sunt normale. Nu există motiv de suspendare

Ludovic Orban a declarat, luni, că întâlnirile dese ale preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă un motiv de suspendare a şefului statului. Liderul PNL a adăugat că ultima întrevedere cu Iohannis a avut loc la iniţiativa acestuia.

247 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Întâlnirile dintre PNL şi Iohannis sunt normale. Nu există motiv de suspendare

Ludovic Orban: Întâlnirile dintre PNL şi Iohannis sunt normale. Nu există motiv de suspendare

„Nu există niciun temei constituţional pentru a iniţia procedura de suspendare, dar dacă vor să se umple de ridicol pot să iniţieze. Implicarea politică, preşedintele Iohannis spre deosebire de tătucul PSD Ion Iliescu nu a spus niciodată votaţi cu PNL şi nu s-a manifestat. Faptul că se consultă cu noi e normal, fiind partidul pe care l-a condus, cu care s-a prezentat în alegeri”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei BEX al PNL de luni din Parlament.

Preşedintele PNL a mai explicat că ultima întâlnire între liberali şi Klaus Iohannis a avut loc la iniţiativa preşedintelui: „A fost o înţelegere comună între domnul preşedinte şi PNL. Cu siguranţă că ne-a invitat preşedintele, pentru că el a fost gazda”.

Întrebat dacă este necesar un referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă preşedintele are o intenţie în acest domeniu sunt convins că o va comunica. PNL este în parteneriat corect, normal care este stabilit prin angajamentele pe care ni le-am luat în momentul în care preşedintele Iohannis a câştigat funcţia de preşedinte fiind candidat al PNLşi cu siguranţă ne susţinem reciproc”.

Orban a mai precizat că întâlnirile între liberali şi Klaus Iohannis au loc în mod constant.

„Nu o să vă spunem chiar la fiecare întâlnire, ne vedem periodic şi comunicăm important este că există o comunicare, o coordonare a poziţiilor, împreună susţinem ceea ce considerăm că este bine pentru România şi cred că importanţa preşedintelui României în perioada în care România exercit preşedinţia Consiliului UE creşte foarte mult pentru că este la ora actuală liderul cu cea mai mare credibilitate la nivelul UE şi practic singurul care are capacitatea de a îmbunătăţi imaginea României grav deteriorată de acţiunile PSD-ALDE”, a conchis liderul PNL.

Reacţia lui Ludovic Orban vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, miercurea trecută, cu liberalii, discuţiile fiind confirmate şi de Ludovic Orban. Acesta a explicat că discuţiile au vizat în principal agenda europeană, iar surse politice susţin că s-a vorbit şi despre europarlamentare. Întâlnirile între preşedintele României şi liberali vor avea loc de două ori pe lună pe tot parcursul anului, au adăugat sursele menţionate.

La începutul anului 2017 preşedintele Klaus Iohannis anunţa iniţierea unui referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii. În luna decembrie a anului trecut şeful statului a spus că referendumul privind justiţia este o temă de actualitate, însă nu a oferit un orizont de timp pentru organizarea unui asemenea demers.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, joia trecută, Curtea Constituţională în legătură cu modificarea legii care interzice organizarea referendumului la aceea dată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare, informează Administraţia Prezidenţială. Obiecţia de neconstituţionalitate va fi dezbătută de CCR pe 6 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici