Ludovic Orban: PNL votează în favoarea cererilor justiţiei. Păstrarea Rovanei Plumb, un atac la interesul României

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, că liberalii vor vota la vedere în favoarea cererilor justiţiei în cazul Rovanei Plumb şi al lui Viorel Ilie, afirmând că păstrarea Rovanei Plumb ca ministru este „un atac la interesul Românie” de a se dezvolta prin fonduri europene.

499 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: PNL votează în favoarea cererilor justiţiei. Păstrarea Rovanei Plumb, un atac la interesul României

Ludovic Orban: PNL votează în favoarea cererilor justiţiei. Păstrarea Rovanei Plumb, un atac la interesul României

„Noi am hotărât în unanimitate în Biroul Executiv (...) să votăm la vedere în favoarea solicitărilor formulate de DNA, de justiţie, pentru cererea de urmărire penală în cazul Rovanei Plumb şi, de asemenea, am votat şi în cazul lui Viorel Ilie, (...) nu l-a băgat lumea în seamnă, dar şi împotriva lui există cerere de urmărire penală”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Ludovic Orban a afirmat că menţinerea Rovanei Plumb la Ministerul Fondurilor Europene este „un atac la interesul Românie” de a se dezvolta prin fonduri europene.

„(PSD-ALDE-n.r.) vor face scut în jurul miniştrilor ceea ce este o catastrofă. (...) Rovana Plumb nu este ministrul împachetărilor cu nămol, este ministrul Fondurilor Europene, omul care trebuie să facă lobby permanent la toate instituţiile europene, în favoarea României, să deblocheze toate proiectele. Cum credeţi că se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb, văzând - ei au toate informaţile- că împotriva sa este o cerere de urmărire penală? Este un atac împotriva interesului fundamental al României de a se dezvolta prin intermediul Fondurilor Europene să o păstrezi pe Rovana Plumb în această poziţie. Mi se pare criminală această... de asta am şi spus că PSD tinde să se transforme într-un grup infracţional. (...) Nu ai alt ministru? Pune domnule pe altcineva ministru!”, a spus Orban, întrebat dacă PSD şi ALDE vor face scut în jurul lui Viorel Ilie şi al Rovanei Plumb.

Liderul PNL a spus că toate eforturile făcute pentru a îndeplini foaia de parcurs şi pentru a ne elibera de MCV, „un mecanism umilitor care într-un fel ne ţine într-un colţ al Europei (...)”, sunt zădărnicite de atitudinea pe care PSD şi ALDE o au faţă de cerereile justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici