Ludovic Orban: Prelungirea stării de urgenţă era necesară. CÂND se aşteaptă să fie vârful pandemiei în România

  • Premierul Ludovic Orban susţine că este necesară prelungirea stării de urgenţă
  • Potrivit acestuia, vârful pandemiei ar urma să fie în perioada 20 aprilie – 5 mai
6955 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Prelungirea stării de urgenţă era necesară. CÂND se aşteaptă să fie vârful pandemiei în România

Ludovic Orban a anunţat când va fi vârful pandemiei în România

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seara, că este necesară prelungirea stării de urgenţă deoarece este România nu a ajuns încă în vârful pandemiei, care este preconizat a fi în perioada 20 aprilie – 5 mai.
 
Ludovic Orban a spus, marţi seara, la Realitatea Plus, că prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară, chiar dacă sunt politicieni care spun că nu vor vota pentru acest lucru în Parlament.
 
„(E necesar – n.r.) pentru că suntem încă la faza răspândirii virusului în comunitate, pentru că numărul de îmbolnăviri zilnice este în ultima perioadă la un nivel care în mod clar arată justeţea măsurilor pe care le am luat. (...) Doar prin intermediul menţinerii stării de urgenţă putem să aplicăm măsurile de reducerea riscului de transmitere a epidemiei, măsurile care ţin de statul acasă, de restrângere a deplasărilor în afara domiciliului. De asemenea toate celelalte măsuri restrictive care împiedică să se realizeze practic aglomerări”, a spus premierul Ludovic Orban.
 
Potrivit acestuia, prognozele în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei spun că vârful va fi în perioada 20 aprilie -5 mai.
 
„Este absolut necesară menţinerea unor măsuri care nu au alt scop decât să apere sănătatea cetăţenilor şi să îi ferească de îmbolnăviri”, a mai sus premierul.
 
Acesta spune că sunt politicieni care încearcă să câştige capital electoral spunând că nu vor vota prelungirea stării de urgenţă, însă este convins că nu îşi vor permite să facă acest lucru atunci când vor veni în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici