Ludovic Orban: România e în pericolul activării Art. 7 din Tratatul UE. Chemăm cetăţenii la referendum

Ludovic Orban a declarat că deoarece Guvernul acţionează prin ordonanţe de urgenţă în folosul „infractorilor”, România riscă activara Articolului 7 din Tratul UE. Liderul PNL a îndemnat oamenii să vină alături de Klaus Iohannis şi liberali în susţinerea referendumului pe justiţie.

669 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: România e în pericolul activării Art. 7 din Tratatul UE. Chemăm cetăţenii la referendum

Orban: România e în pericolul activării Art. 7 din Tratatul UE. Chemăm cetăţenii la referendum

„Chemăm pe toţi cetăţenii români să vină alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de Partidul Naţional Liberal în susţinerea referendumului anunţat de preşedintele României pentru data de 26 mai. PNL se va implica activ şi hotărât în campania pentru referendum prin toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a ajunge la o voinţă populară clară şi fără tăgadă în urma acestui scrutin. Referendumul constituie forma supremă de manifestare a voinţei poporului şi unica modalitate de exprimare directă a cetăţenilor asupra unei probleme cu care se confruntă întreaga ţară de 2 ani de zile. Poziţia exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului este cea care va arăta dacă modul în care guvernează coaliţia PSD-ALDE, legiferând în propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasă şi paralelă cu realitatea a actualului Guvern”, a afirmat Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Liderul liberalilor a precizat că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au o singură preocupare, aceea de a guverna pentru propriul interese, lucru care periclitează democraţia şi statul de drept.

„Statul de drept şi democraţia sunt în pericol pentru că singura preocupare a lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a camarilei din jurul lor a fost aceea de a guverna doar în propriul lor beneficiu. România se află în faţa unui pericol iminent în condiţiile în care această guvernare acţionează prin ordonanţe de urgenţă în folosul unor infractori, respectiv al activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva ţării noastre. În atare situaţie doar românii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice care pune sub semnul întrebării orientarea pro-europeană a României”, a mai spus Orban.

„PNL este convins că românii nu mai suportă această guvernare a infractorilor şi vor demonstra acest lucru la referendumul de pe 26 mai. România merită o guvernare în care justiţia, statul de drept şi democraţia să fie literă de lege, iar angajamentele ţării noastre nu vor mai fi puse niciodată sub semnul întrebării de un guvern al incompetenţei şi ticăloşiei”, a conchis preşedintele PNL.

Reacţia lui Ludovic Orban vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că "aşa nu se mai poate". Şeful statului a precizat că, în momentul de faţă, este ilegitimă emiterea unuei ordonanţe de urgenţă în domeniu Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici