MAE a cheltuit "145.686 euro fără TVA" pentru dotarea consulatelor de la Istanbul şi Chişinău

MAE informează că pentru pregătirea misiunii de evaluare a CE care va avea loc la consulatele generale ale României de la Chişinău şi Istanbul în perspectiva aderării la Schengen au fost achiziţionate "dotări specifice în valoare totală de 145.686 euro fără TVA".

18 afișări
Imaginea articolului MAE a cheltuit "145.686 euro fără TVA" pentru dotarea consulatelor de la Istanbul şi Chişinău

MAE a cheltuit "145.686 euro fără TVA" pentru dotarea consulatelor de la Istanbul şi Chişinău

MAE a precizat într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX că finanţarea programelor de reformă consulară, având ca obiectiv aderarea la Spaţiul Schengen, este asigurată în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene - facilitatea Schengen - precum şi din fonduri de la bugetul de stat, contribuţia naţională fiind obligatorie, conform normelor europene.

Ministerul de Externe va primi de la UE 55.125.000 euro pentru anii 2009 şi 2010, din care 39.750.000 euro vor fi utilizaţi pentru modernizarea consulatelor la standarde Schengen iar 15.375.000 de euro vor fi alocaţi pentru crearea sistemului naţional informatic de vize (NS-VIS).

MAE precizează că pentru pregătirea misiunii de evaluare a Comisiei Europene ce va avea loc la consulatele generale ale României de la Chişinău şi Istanbul, au fost achiziţionate dotări specifice în valoare totală de 145.686 euro fără TVA.

MAE precizează că a publicat în SEAP (Electronic System of Public Procurement) anunţuri de participare pentru achiziţii publice centralizate, realizate prin intermediul Oficiului pentru Plăţi şi Contractare Phare, pentru cumpărarea de videocomparatoare, seifuri, detectoare de documente false, detectoare de metale şi scannere cu raze X pentru bagaje, acestea având o valoare estimată totală de 3.365.200 euro fără TVA.

De asemenea, potrivit MAE, sunt în stadiu avansat de pregătire documentaţiile de atribuire pentru achiziţii publice de dotări specifice (sisteme de ticketing, componente de securitate si control acces, sisteme informatice, etc) pentru încă 11.651.246 euro fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici