MAE: Ambasadorul României a participat la recepţia de la Casa Albă

MAE a dezminţit sâmbătă informaţiile conform cărora ambasadorul României în SUA, Adrian Vieriţa, nu ar fi fost lăsat să intre marţi la o petrecere organizată la Casa Albă la care fusese invitat.

33 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasadorul României a participat la recepţia de la Casa Albă

MAE: Ambasadorul României a participat la recepţia de la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambasadorul României la Washington a participat la acea petrecere, marţi", a precizat MAE.

Ambasadorul român la Washington s-a numărat printre diplomaţii care nu au putut participa la o recepţie organizată de Casa Alba, deşi fuseseră invitaţi, a declarat ambasadorul pakistanez în SUA, Hussain Haqqani, relatează postul de televiziune Dawn, în pagina electronică.

Computerul Casei Albe a amestecat numele şi datele de naştere a aproximativ 30 de ambasadori, determinând personalul care se ocupă de securitate să le ceară diplomaţilor respectivi să aştepte până la corectarea datelor, a explicat Haqqani.

"Ambasadorul român şi cu mine am decis că, devreme ce era un eveniment de scurtă durată şi probabil s-ar fi încheiat înainte ca datele să fie triate, mai bine mergem acasă", a adăugat el.

Marţi, într-un salon de protocol al Casei Albe, preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle au fost gazdele unei recepţii anuale, la care corpul diplomatic este în general bine reprezentat.

Dar mai multor ambasadori li s-a interzis accesul la eveniment din cauză că numele şi datele de naştere nu erau înregistrate corect în sistemul informatic utilizat de Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui şi personalităţillor publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici