MAE: Cea mai adâncă tristeţe pentru moartea fostului ministru de Externe geman, Genscher

Ministerul Afacerilor Externe a transmis vineri un mesaj de condoleanţe la moartea fostului ministru de Externe şi vicecancelar german, Hans-Dietrich Genscher, spunând că rolul său în avansarea integrării şi securităţii europene nu va fi uitat.

534 afișări
Imaginea articolului MAE: Cea mai adâncă tristeţe pentru moartea fostului ministru de Externe geman, Genscher

MAE: Cea mai adâncă tristeţe pentru moartea fostului ministru de Externe geman, Genscher

"Cea mai adâncă tristeţe pentru moartea fostului ministru de Externe #Gensher. Rolul său esenţial în avansarea integrării & securiţii în Europa nu vor fi uitate", a scris MAE vineri pe contul său de Twitter.

Fostul vicecancelar a murit vineri, la vârsta de 89 de ani, a anunţat cabinetul său, potrivit BBC. Genscher a murit joi noaptea, în urma unui atac de cord, în oraşul său natal Wachtberg-Pech, lângă Bonn.

Genscher a fost ministru de Externe şi vicecancelar în Germania de Vest din 1947 până în 1992. Fostul diplomat german a jucat un rol important în reunificarea din 1990 şi a susţinut unitatea europeană. Hans-Dietrich Genscher s-a retras din Parlament în 1998, potrivit sursei citate.

Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj după moartea lui Genscher, spunând: "A fost un om de stat care a influenţat soarta Germaniei ca puţini alţii. A fost un european măreţ şi a fost un german măreţ".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici