MAE: Ministrul spaniol de Externe va face o vizită la Bucureşti în 15-16 mai

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Jose Manuel Garcia Margallo, va face o vizită la Bucureşti în 15-16 mai care va avea o importantă componentă economică, subiectul fiind discutat vineri la Madrid de secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE român, George Ciamba.

111 afișări
Imaginea articolului MAE: Ministrul spaniol de Externe va face o vizită la Bucureşti în 15-16 mai

Jose Manuel Garcia Margallo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia prezenţei la Madrid, Ciamba a avut o o întâlnire cu secretarul de stat pentru comerţ din cadrul Ministerului spaniol al Economiei şi Competitivităţii, Jaime Garcia Legaz, informează un comunicat de presă transmis MEDIAFAX de MAE.

"În cadrul discuţiei au fost abordate aspecte legate de vizita ministrului spaniol al afacerilor externe, Jose Manuel Garcia Margallo, la Bucureşti, în perioada 15-16 mai 2013, cei doi demnitari subliniind importanţa componentei economice a vizitei", evidenţiază comunicatul menţionat.

De asemenea, partea spaniolă şi-a exprimat interesul pentru oportunităţile oferite de piaţa românească investitorilor spanioli şi şi-a arătat disponibilitatea pentru creşterea şi dinamizarea relaţiilor economice, inclusiv prin intermediul marilor proiecte de infrastructură.

Potrivit MAE, în 2011 volumul comerţului bilateral româno-spaniol a fost de 2,342 miliarde euro, în creştere cu 10,62% faţă de 2010. Exporturile româneşti au fost de 1,094 miliarde euro, iar importurile de 1,247 miliarde euro (creştere de 26,22% faţă de 2010).

La finalul 2011 erau înregistrate în România 4.429 societăţi cu participare de capital spaniol, în valoare totală de 932 milioane euro. Spania are o pondere de 3% în volumul total al investiţiilor de capital străin şi ocupa locul 9 în clasamentul investitorilor străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici