MAE, reacţie după moartea lui Navalnîi: O pierdere uriaşă

  • Ministerul Afacerilor Externe reacţionează, sâmbătă, la moartea lui Alexei Navalnîi.
  • Ministerul îşi exprimă regretul profund ca urmare a anunţului despre decesul în închisoare al politicianului rus de opoziţie.
133 afișări
Imaginea articolului MAE, reacţie după moartea lui Navalnîi: O pierdere uriaşă

„Alexei Navalnîi a reprezentat una dintre figurile emblematice ale opoziţiei din Federaţia Rusă, organizând mai multe proteste anti-guvernamentale din această ţară. Ulterior, a devenit o ţintă constantă a regimului preşedintelui Vladimir Putin datorită activismului său şi spiritului său civic, în slujba unui stat rus democrat şi liber.

În 2021, Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, fiind tratat la o clinică în Germania. Politicianul a decis atunci să revină în Rusia pentru a servi ca exemplu pentru toţi cei care luptă împotriva regimurilor autoritare, în ciuda riscurilor la care se expun.

Condamnarea sa a reprezentat un act arbitrar şi abuziv din punct de vedere juridic şi politic, o încălcare gravă a tuturor normelor de drept. În 2021, Alexei Navalnyi a fost laureatul premiului Saharov, decernat de Parlamentul European” - transmite MAE.

Potrivit ministerului, Alexei Navalnîi va rămâne pentru totdeauna o figură proeminentă în lupta pentru transparenţă, justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale. Decesul său reprezintă o pierdere uriaşă în eforturile pentru consolidarea valorilor democratice.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcările repetate ale normelor de drept internaţional de către regimul din Federaţia Rusă şi reiterează importanţa respectării, fără întârziere, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului de către autorităţile ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici