MAE recomandă românilor din Franţa să evite orice deplasare ca urmare a stării de urgenţă şi să folosească şi paşapoartele pentru intrarea în ţară

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze şi să evite orice deplasare ca urmare a decretării stării de urgenţă de către preşedintele François Hollande. MAE recomandă, totodată, cetăţenilor români ca, în măsura posibilităţilor, să utilizeze paşapoartele valabile alături de cărţile de identitate pentru a intra în Franţa.

1170 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă românilor din Franţa să evite orice deplasare ca urmare a stării de urgenţă şi să folosească şi paşapoartele pentru intrarea în ţară

MAE recomandă românilor din Franţa să evite orice deplasare ca urmare a stării de urgenţă

UPDATE 12:45 - MAE recomandă folosirea şi a paşapoartelor pentru intrarea în Franţa

MAE recomandă cetăţenilor români ca, în măsura posibilităţilor, să utilizeze paşapoartele valabile alături de cărţile de identitate pentru a intra în Franţa, în urma declarării stării de urgenţă.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în urma atacurilor comise în capitala Paris în seara zilei de 13 noiembrie 2015, preşedintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei. Acest lucru nu înseamnă închiderea efectivă a graniţelor, ci introducerea de controale la frontiere pentru toate persoanele care doresc să intre sau să iasă de pe teritoriul francez. În aceste condiţii, MAE recomandă cetăţenilor români ca, în măsura posibilităţilor, să utilizeze paşapoartele valabile alături de cărţile de identitate", conform unui comunicat remis sâmbătă MEDIAFAX.

MAE anunţă că starea de urgenţă a intrat în vigoare pe teritoriul Franţei vineri noaptea şi că permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate.

MAE precizează că, tot în cursul nopţii, autorităţile franceze au adoptat şi un decret pentru punerea în aplicare a unor măsuri consolidate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, predarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative. De asemenea, şcolile, liceele, unităţile de învăţământ, universităţile vor fi închise sâmbătă în Ile-de-France, iar excursiile şcolare au fost anulate.

Vineri noapte, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetăţenilor români ca, în cazul în care deţin informaţii despre români care se află într-o situaţie de urgenţă, generată de vreun astfel de eveniment, să contacteze Ambasada României la Paris.

MAE aminteşte că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor şi sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, vineri seara, soldate cu zeci de victime, preşedintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor.

Astfel, potrivit MAE, Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieşire. Instituţiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul şi să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii români pot consulta paginia de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici