MAE: Românii pot sta în Taiwan, fără viză, până la 90 de zile

Românii pot sta până la 90 de zile în Taiwan fără a avea nevoie de viză, a informat, marţi, MAE, precizând că măsura este valabilă începând de marţi.

2080 afișări
Imaginea articolului MAE: Românii pot sta în Taiwan, fără viză, până la 90 de zile

MAE: Românii pot sta în Taiwan, fără viză, până la 90 de zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE precizează că, în urma intrării în vigoare a Regulamentului UE 1211, dreptul de şedere fără viză în Taiwan a fost extins la 90 de zile pentru cetăţenii statelor membre Schengen precum şi pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Cipru ca urmare a unei decizii unilaterale adoptată la Taipei. Măsura este aplicabilă începând de marţi.

Şi, tot începând de marţi, resortisanţii din Taiwan, titulari ai unor paşapoarte care includ numărul unui card de identitate sunt exoneraţi de la obligativitatea obţinerii vizelor de scurtă şedere pentru intrarea şi şederea pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, la 22 decembrie, a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul UE numărul 1211 de modificare a Regulamentului Comisiei Europene numărul 539 din 2001 de stabilire a listei ţărilor terţe ai căror resortisanţi trebuie să deţină viză pentru trecerea frontierelor externe şi a listei ţărilor terţe ai căror resortisanţi sunt exoneraţi de această obligaţie.

Regulamentul este obligatoriu în toate elementele sale, se aplică direct în toate statele membre ale UE, în conformitate cu Tratatele şi intră în vigoare la 11 ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici