MAE rus: Apărarea antirachetă, pe agenda discuţiilor dintre Serghei Lavrov şi Titus Corlăţean, pe 9 iulie

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său român, Titus Corlăţean, se vor întâlni la 9 iulie la Moscova pentru a discuta despre o serie de probleme de interes bilateral şi internaţional, între care securitatea europeană, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse.

305 afișări
Imaginea articolului MAE rus: Apărarea antirachetă, pe agenda discuţiilor dintre Serghei Lavrov şi Titus Corlăţean, pe 9 iulie

Titus Corlăţean, Serghei Lavrov

"Intenţionăm să ne formulăm poziţii de principiu cu privire la stabilirea relaţiilor cu UE şi NATO şi vom avea un schimb de păreri despre mijloacele de perfecţionare a arhitecturii securităţii europene, punând accent pe problema apărării antirachetă", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Aleksandr Lukaşevici, în cadrul unei întâlniri cu presa, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

"Vom discuta, de asemenea, despre cooperarea în regiunea Mării Negre şi situaţia din Balcani", a adăugat diplomatul rus, referindu-se la agenda de discuţii privind problemele internaţionale, citat de Itar-Tass.

În plus, în cadrul întâlnirii, părţile vor discuta "perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale", iar "o atenţie considerabilă va fi acordată comerţului şi cooperării economice", a declarat Lukaşevici.

"Planificăm să discutăm şi problemele complexe cu care se confruntă investitorii ruşi în România", a adăugat el, potrivit Itar-Tass.

Cele două părţi vor semna un acord privind crearea unui Centru rus de ştiinţă şi cultură la Bucureşti şi programe de cooperare în domeniile culturii, presei, sporturilor, tineretului şi turismului, a precizat Lukaşevici.

Vizita oficială la Moscova a ministrului român de Externe, Titus Corlăţean, va avea loc în perioada 8-10 iulie, deplasarea fiind efectuată la invitaţia omologului său rus, Serghei Lavrov, a anunţat MAE.

"Aceasta reprezintă prima vizită bilaterală la nivel de miniştri de externe din februarie 2009", a afirmat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

În afara convorbirilor oficiale cu Lavrov, Corlăţean va mai avea întrevederi cu preşedinţii comitetelor pentru afaceri de externe din Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei, precum şi cu copreşedintele din partea rusă a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică.

De asemenea, oficialul român va susţine o prelegere la Academia Diplomatică a MAE rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici