MAE: Susţinem poziţia UE faţă de situaţia din R.Moldova - VIDEO

MAE susţine poziţia Uniunii Europene exprimată de Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi Securitate Comună, Javier Solana, în ceea ce priveşte situaţia de la Chişinău şi face apel la toate părţile implicate în acţiunile din Republica Moldova să nu cedeze violenţei şi provocărilor.

18 afișări
Imaginea articolului MAE: Susţinem poziţia UE faţă de situaţia din R.Moldova - VIDEO

MAE urmăreşte cu preocupare situaţia din R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE a transmis, marţi, un comunicat în care atrage atenţia că violenţele împotriva instituţiilor statului nu pot fi acceptate şi subliniază că este foarte importantă respectarea drepturilor inalienabile de întrunire liberă şi de manifestare paşnică a cetăţenilor.

MAE precizează ferm că la fel de importante sunt respectarea principiului statului de drept, în acelaşi timp cu respectarea drepturilor omului.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Javier Solana, s-a declarat, marţi, preocupat de confruntările din Republica Moldova şi a făcut apel la "toate părţile să nu cedeze în faţa violenţei", relatează AFP.

Mii de persoane protestează la Chişinău pentru a cere anularea rezultatelor scrutinului parlamentar, manifestanţii revendicând, în urma unor incidente violente, ocuparea sediului Preşedinţiei.

Zeci de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor, inclusiv poliţişti şi civili.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici