MAI îl contrazice pe primarul Braşovului: Nu poate fi vorba de o preluare forţată

„Nu poate fi vorba de o preluare forţată din partea Ministerului Afacerilor Interne a cetăţii Braşovului. Inclusiv Ministerul Educaţiei şi-a manifestat intenţia de a prelua în administrare imobilul vizat”, transmite Ministerul Afacerilor Interne, în replică la afirmaţiile primarului Allen Coliban.

1624 afișări
Imaginea articolului MAI îl contrazice pe primarul Braşovului: Nu poate fi vorba de o preluare forţată

Având în vedere articolele apărute în mass-media privind "preluarea abuzivă de MAI a Cetăţii Braşovului", Direcţia Informare şi Relaţii Publice a MAI face următoarele precizări:

Informaţiile vehiculate în spaţiul public sunt în totalitate false!

„Printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a stabilit apartenenţa de drept a imobilului vizat la domeniul public al statului, prin Ministerul Finanţelor. Astfel, în urma unei solicitări a Ministerului Finanţelor care a fost adresată tuturor ministerelor, instituţia noastră a transmis intenţia şi interesul de a prelua în administrare imobilul cu menţinerea uzului şi interesului public naţional al acestuia. De asemenea, inclusiv Ministerul Educaţiei şi-a manifestat intenţia de a prelua în administrare imobilul vizat”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit MAI, în funcţie de analiza şi decizia ce va fi luată la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte instituţia care va prelua în administrare imobilul, se pot derula procedurile legale în vederea materializării acestui demers, proceduri care implică promovarea unei hotărâri a Guvernului cu parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Codul administrativ.

„Aşadar, la acest moment MAI nu a efectuat niciun demers legislativ în ceea ce priveşte preluarea imobilului. În concluzie, nu poate fi vorba de o preluare forţată din partea Ministerului Afacerilor Interne, demersul reprezentând materializarea unui răspuns la o solicitare legală şi instituţională a Ministerului Finanţelor”, se menţionează în finalul comunicatului.

Ministrul Lucian Bode nu vrea să restituie cetatea Braşovului primăriei conduse de Allen Coliban, a transmis luni USR. Edilul a făcut un apel şi la parlamentarii de Braşov: „Lucrurile nu vor rămâne aşa. Este momentul să strângem rândurile şi să ne recuperăm Cetatea”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici