Mai mulţi miniştri liberali lipsesc de la şedinţa Guvernului

Mai mulţi miniştri liberali nu sunt prezenţi la şedinţa de miercuri a Guvernului, unii dintre ei părăsind Palatul Victoria pentru a merge către sediul USL, iar alţii, deşi aflaţi în clădirea Executivului, au rămas pe holuri pentru a discuta la telefon.

1108 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi miniştri liberali lipsesc de la şedinţa Guvernului

Mai mulţi miniştri liberali lipsesc de la şedinţa Guvernului

Aflaţi la Palatul Victoria înaintea şedinţei Executivului, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, au părăsit Guvernul cu câteva zeci de minute înainte de începerea reuniunii.

De la începerea şedinţei au mai lipsit şi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi ministrul Internelor, Radu Stroe, cel din urmă alegând să rămână pe holurile Guvernului pentru a discuta la telefon.

Surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX că mai mulţi miniştri liberali au fost convocaţi la sediul USL.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineaţă de către premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, printr-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat, la finalul discuţiei cu membrii secţiei de procurori ai CSM, că concluzia la care s-a ajuns în urma acestei discuţii că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici