Maia Sandu: Referendumul pentru aderarea la UE, moment de cotitură

„În această toamnă avem de trecut printr-un moment de cotitură - referendumul va fundamenta în Constituţie decizia noastră de a construi acasă pace, bunăstare şi libertate”, spune, luni, Maia Sandu, despre refendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE.

339 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu: Referendumul pentru aderarea la UE, moment de cotitură

Maia Sandu, în timpul discursului privind referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că a avut circa 20 de runde de consultări în ultimele luni, în care a discutat cu peste 500 de oameni din diverse domenii, a mers în mai multe localităţi, a vorbit cu diaspora: „toţi sunt uniţi de o cauză comună, pentru o Moldovă europeană”.

„E important să facem acum referendum pentru că este o ocazie istorică, aşteptată de trei decenii – statele membre ale Uniunii Europene sunt mai deschise ca oricând, avem voinţa politică necesară pentru acest pas, iar cetăţenii noştri doresc să facă parte din UE. Acest lucru trebuie reconfirmat şi scris în Constituţie, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcţie de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică”, arată Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Ea spune că referendumul este proiectul şi obiectivul întregii ţări, al tuturor cetăţenilor, şi a îndemnat societatea civilă să iniţieze un grup de organizare şi să-şi coordoneze eforturile de promovare a referendumului şi aderării la UE.

„Avantajele aderării la UE sunt evidente şi trebuie să comunicăm despre acestea cu cât mai mulţi cetăţeni în următoarea perioadă: în UE pacea va fi garantată; toţi cetăţenii vor avea venituri mai mari şi locuri de muncă mai bine plătite, fapt demonstrat de salariile şi pensiile pe care le vedem în România sau în Lituania; vom avea legi şi justiţie după standardele UE, unde drepturile sunt respectate, oamenii călătoresc liber şi toţi sunt egali în faţa legii; vom primi ajutor financiar mai mare pentru autostrăzi, şcoli şi sisteme de alimentare cu apă; ne vom bucura de bună înţelegere şi păstrarea tradiţiilor”, adaugă preşedintele Republicii Moldova.

Ea arată că referendumul va defini destinul generaţiilor viitoare.

„Da, în faţa noastră sunt şi vor fi provocări. Sunt forţe care nu doresc să ne vadă împlinind acest obiectiv. Dar împreună, avem puterea de a depăşi orice încercare de destabilizare, orice îndoială sau frică. Acum, mai mult ca niciodată, este vital să fim uniţi: partide politice, societate civilă, cetăţeni de pretutindeni. Este timpul să demonstrăm că Moldova este pregătită, decisă şi capabilă să îşi asume locul care i se cuvine în familia europeană”, a mai spus Maia Sandu, care s-a adresat luni cetăţenilor în legătură cu importanţa referendumului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici