Maior, despre varianta de a pleca ambasador în SUA: Orice se poate lua în calcul. Exclud politica

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, întrebat dacă informaţia privind o plecare a sa ca ambasador în SUA este adevărată, că s-a vehiculat de multe ori şi orice se poate lua în calcul, adăugând că ”exclude politica în acest moment”.

458 afișări
Imaginea articolului Maior, despre varianta de a pleca ambasador în SUA: Orice se poate lua în calcul. Exclud politica

George Maior (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

”S-a vehiculat de multe ori, orice se poate lua în calcul, şi pe plan instituţional, dar nu există o decizie sau o discuţie în acest moment”, a spus Maior la Realitatea TV, care este, în prezent, preşedintele Academiei Naţionale de Securitate.

George Maior a ţinut să precizeze că ”exclude politica în acest moment”.

Întrebat dacă ar lua în calcul opţiunea de premier, în cazul în care i se va oferi această funcţie, George Maior a precizat că exclude politica în acest moment.

El a menţionat că funcţia de premier ”este rodul unui proces politic, întotdeauna”.

Nu cred în tehnocraţii pe această funcţie, ca să fiu explicit în privinţa acestei ipoteze. Am fost de ”n” ori prim-ministru, nu am fost niciodată de fapt propus. Au discutat alţii, nu am discutat eu, şi de aici iarăşi o ambiguitate şi percepţie, că ne-am fi implicat politic, la nivel de Serviciu”, a mai comentat Maior.

El a continuat: ”Şi dacă ar fi ieşit Victor Ponta preşedinte, nu s-ar fi pus această probemă. Aşa, în mod retroactiv”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici