Maior spune că este mulţumit de bugetul SRI pe 2014

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior a declarat, joi, după o audiere în Comisia parlamentară de resort, că este mulţumit de bugetul instituţiei pentru 2014, deşi este unul mai mic, dar care, printr-o planifcare riguroasă, poate să acopere exercitarea funcţiunilor SRI.

238 afișări
Imaginea articolului Maior spune că este mulţumit de bugetul SRI pe 2014

George Maior (Imagine: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

George Maior a precizat că o scădere importantă, în bugetul Serviciului, pentru 2014, a avut loc la capitolul investiţii, care acoperă doar 14% din necesităţile instituţiei.

"Mă refer la aspecte ce ţin de continuarea unor programe de informatizare, noua sarcină a serviciului legată de securitatea cibernetică a României. Nu este aşa cum mitologia curentă încearcă să acrediteze, un buget mai mare sau un buget foarte mare, inclusiv în comparaţie cu alte bugete. Dimpotrivă, este un buget mai mic, care printr-o planificare riguroasă, poate să acopere exercitarea funcţiunilor SRI legate de apărarea împotriva ameninţării teroriste, participarea Serviciului în activitatea de combatere a evaziunii fiscale, care aduce foarte mulţi bani la buget, datorită activităţii SRI", a spus directorul SRI.

Maior a mai spus că este mulţumit cu acest buget, în aceste "condiţii" şi şi-a exprimat speranţa că la viitoarele rectificări din 2014 se vor opera anumite suplimentări, având în vedere asigurarea securităţii naţionale, care "niciodată nu e gratuită".

Despre creşterea din bugetul SRI, la capitolul salarii, George Maior a precizat că este o creştere "infimă", care nu e determinată de o creştere de personal ci de evoluţia resursei umane, respectiv avansări în funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici