Majoritatea liderilor PNL au respins varianta guvernării cu PDL

Majoritatea liderilor PNL au respins, în şedinţa BPC de luni, varianta guvernării cu PDL, pe motiv că "este riscantă", dar nu au declarant tranşant că susţin o aliere cu PSD, o treime din aceştia pledând însă pentru trecerea partidului în Opoziţie.

12 afișări
Imaginea articolului Majoritatea liderilor PNL au respins varianta guvernării cu PDL

Majoritatea liderilor PNL au respins varianta guvernării cu PDL

"Am discutat patru ore şi jumătate foarte mult ipoteze. Majoritatea membrilor BPC au fost de părere că o alianţă cu PDL este riscantă, având în vedere experienţele din primii doi ani de guvernare şi din ultimi doi ani în care PNL a fost la guvernare, iar PDL în opoziţie", au declarat pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Liberalii nu au declarat tranşant, conform surselor citate, dacă sunt "pentru" o alianţă cu PSD, lăsând să se înţeleagă din discuţii că pentru PNL "este preferabilă o înţelegere cu PSD", iar aproximativ o treime din numărul membrilor BPC s-au exprimat în favoarea "trecerii PNL în opoziţie".

"Opoziţia este varianta cea mai posibilă. Asta a fost părerea multor membri ai BPC", au afirmat sursele citate, menţionând că toate discuţiile s-au axat în jurul inoportunităţii formării unei noi alianţe de guvernare cu PDL.

Liberalii ar fi trebuit să exprime şi un vot privind susţinerea guvernării PNL-PSD, la propunerea preşedintelui de onoare Mircea Ionescu Quitus, care a renunţat, ulterior, la propunere.

Citeşte şi

Tăriceanu: PNL nu e oficial în opoziţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici