Manda, preşedinte al Comisiei SRI, după audierea Elenei Udrea: Coldea a spus că, la alegerile din 2009, Kovesi ar fi fost utilă / Udrea ne-a spus cum se discuta despre anchetarea baronilor PSD

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că Elena Udrea a relatat în cadrul audierii o declaraţie a generalului Florian Coldea, care spunea că o susţine pe Codruţa Kovesi pentru că „ar fi fost destul de utilă sau foarte utilă” în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2009.

1554 afișări
Imaginea articolului Manda, preşedinte al Comisiei SRI, după audierea Elenei Udrea: Coldea a spus că, la alegerile din 2009, Kovesi ar fi fost utilă  / Udrea ne-a spus cum se discuta despre anchetarea baronilor PSD

Manda, preşedinte al Comisiei SRI : Udrea ne-a spus cum se discuta despre anchetarea baronilor PSD

„Ne-a spus un lucru pe care îl considerăm foarte grav: declaraţie a domnului Coldea, spusă doamnei Udrea, atunci când l-a întrebat «De ce o susţineţi atât de mult pe doamna Kovesi?», spunea (...) că ar fi fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor prezidenţiale din anul 2009”, a declarat preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa, joi, în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.

Ea susţine că problemele sale din justiţie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. ”Sînt cazul emplematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat şi de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , şi cu doamna Kovesi în secundar”, a spus fostul ministru.

Udrea a susţinut că generalul Coldea o socotea ”o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, deranjantă chiar”. În consecinţă, Coldea ar fi vrut arestarea sa. ”Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului (...) am să sfârşesc arestată. Asta în 2013”, a spus Elena Udrea.

De asemenea, Claudiu Manda, preşedinte al Comisiei SRI, a declarat joi că Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, a vorbit în faţa comisiei despre întâlnirile la care participau oameni din Serviciu, Justiţie şi mediul politic şi cum se punea la cale anchetarea baronilor PSD.

"Ne-a prezentat întâlnirile care aveau loc în 2009, 2010 şi după, întâlniri informale care erau precedate de chestiuni oficiale şi succedate de întâlniri neoficiale, şi persoane din conducerea SRI, Justiţie, mediul politic. Se contura ideea că PSD e un partid puternic şi trebuie "ajutat" să nu mai ocupe atât spaţiu în spectru şi soluţia ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetaţi şi deferiţi justiţiei. Mai degrabă o decizie, nu neapărat o situaţie în care ar fi greşit cineva" a declarat Claudiu Manda, directorul Comisiei de Control SRI.

Fostul deputat Elena Udrea a declarat, joi, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI, că va vorbi despre modul în care “statul paralel” controlează societatea, "folosind justiţia ca instrument principal", precizând că s-a prezentat în urma invitaţiei comisiei.

“Nu o să reclam nimic, o să spun lucruri pe care le cunosc din experienţa proprie, directă sau indirectă, lucruri care contează şi care sunt relevante pentru modalitatea în care sistemul, statul paralel controlează astăzi societatea, folosind justiţia ca instrument principal. (...), unul dintre scopurile invitaţiei este să lămuresc lucruri care s-au spus până acum de alte persoane şi în care am fost invocată şi să spun la rândul meu ceea ce ştiu despre cum s-a construit acest stat paralel în ultimii ani în România”, a declarat fostul deputat Elena Udrea, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici