Mandatul UDMR în străinătate, obţinut cu 34 de voturi, anulat de Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, vineri, mandatul de deputat obţinut de UDMR în circumscripţia din străinătate, al lui Koto Jozsef, în urma dosarului deschis de candidatul UDMR din circumscripţia 2 Târgu Mureş, Benedek Imre Şandor, contra Biroului Electoral Central.

12 afișări
Imaginea articolului Mandatul UDMR în străinătate, obţinut cu 34 de voturi, anulat de Curtea de Apel

Mandatul UDMR în străinătate, obţinut cu 34 de voturi, anulat de Curtea de Apel

Potrivit lui Benedek Imre Şandor, prin sentinţa pronunţată vineri în dosarul 7882/2/2008, deschis de acesta contra Biroului Electoral Central, Curtea de Apel Bucureşti a anulat mandatul lui Koto Jozsef, sentinţa putând fi atacată în termen de 5 zile de la comunicare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Curtea a anulat mandatul obţinut de UDMR în circumscripţia 43 din străinătate. A respins şi cererea subsemnatului de atribuire a unui mandat", a precizat Benedek.

Acesta a spus că îl bucură faptul că instanţa a confirmat că a avut dreptate în ceea ce priveşte "procedura defectuoasă" a atribuirii mandatului din străinătate, dar că nu s-a hotărât dacă va ataca sentinţa, care îi este, totuşi, defavorabilă.

"Instanţa a creat posibilitatea de a relua împărţirea. Am demonstrat că ce am spus a fost adevărat. În cinci zile se poate contesta decizia instanţei, vor decide dacă vom face recurs colaboratorii mei, care mă împing înainte – echipa care a muncit în această campanie şi avocaţii. Eu nu doresc să mă duc mai departe, consider că am câştigat şi mă bucur", a spus Benedek.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti şi ai BEC nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Benedek Imre a deschis, la începutul lunii, la Curtea de Apel Bucureşti, un proces contra Biroului Electoral Central, care i-a respins ca nefondată contestaţia vizând modul de atribuire a mandatelor. El a susţinut că şi Mureşul ar fi trebuit să primească un mandat în plus, al său, după exemplul Aradului.

Benedek susţinea că, la redistribuire, legea prevede ca procedură alocarea suplimentară a mandatelor în judeţele unde au rămas cele mai multe voturi neutilizate pentru formaţiunea politică respectivă, iar pentru UDMR aceste două judeţe erau, în ordine, Arad şi Mureş.

El a arătat că, dacă la Arad s-a alocat un mandat suplimentar candidatului UDMR, nu s-a întâmplat acelaşi lucru şi la Mureş, până la urmă primind mandatul, prin redistribuire, candidatul din colegiul care cuprinde şi Africa, Koto Jozsef, care a primit 34 de voturi din 1.768 (circa doi la sută), în timp ce el a avut 12.769 de voturi din cele 29.936 valabil exprimate (42,6 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici