Manfred Weber, după întâlnirea cu Iohannis: O discuţie foarte bună. UE, să preia conducerea la nivel global

Liderul grupului PPE în PE, Manfred Weber, a anunţat că a avut o discuţie foarte bună despre Preşedinţia Consiliului UE cu şeful statului Klaus Iohannis, la Munchen, precizând că „UE trebuie să preia conducerea şi la nivel global: avem acum o şansă unică să vorbim pe aceeaşi o singură voce”.

449 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber, după întâlnirea cu Iohannis: O discuţie foarte bună. UE, să preia conducerea la nivel global

Manfred Weber, după întâlnirea cu Iohannis: O discuţie foarte bună. UE, să preia conducerea la nivel global

„O discuţie foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis despre Preşedinţia română a Consiliului UE. Uniunea Europeană. Totodată, UE trebuie să preia conducerea şi la nivel global: avem acum o şansă unică să vorbim pe aceeaşi o singură voce”, a precizat Manfred Weber, într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

La rândul ei, Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul întrevederii lui Klaus Iohannis cu Manfred Weber, care este şi candidat pentru funcţia de viitor preşedinte al Comisiei Europene, cei doi au discutat despre „ principalele provocări de pe agenda Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, precum şi pe viitoarele alegeri europarlamentare, din luna mai 2019”.

Preşedintele Iohannis l-a asigurat pe Manfred Weber că România „va continua să depună eforturi pentru a avansa agenda europeană într-o manieră consensuală şi incluzivă, acţionând ca mediator imparţial”, potrivit comunicatul de presă al Preşedinţiei române.

Cei doi au subliniat şi importanţa foarte mare pentru viitorul UE a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Un schimb de opinii a avut loc şi în legătură cu obiectivel Summitului informal de la Sibiu din 9 mai, „care va fi esenţial pentru consolidarea proiectului european, şi Cadrul Financiar Multianual, fiind subliniat de către cei doi interlocutori caracterul esenţial al politicii de coeziune şi al alocării de fonduri corespunzătoare pentru reducerea decalajului de dezvoltare dintre statele membre”, potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis a a participat, sâmbătă, la cea de-a 55-a conferinţă pentru Securitate de la Munchen, unde a deschis seria de dezbateri, în calitate de reprezentant al Preşedinţiei române a Consiliului UE, alături de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah Elsisi, stat care deţine în prezent Preşedinţia Uniunii Africane.

Şeful statului a avut întreveri bilaterale şi cu vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, premierului Croaţiei, Andrej Plenković şi cu David Harris, preşedintele executiv al Comitetului Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici