Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: Sper să ajungem la 15%

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în curând coaliţia va stabili procentul cu care vor fi mărite pensiile şi modul în care se va face acest lucru. Ciolacu este de părere că pensiile trebuie majorate diferenţiat: „Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2000 de lei”.

8033 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: Sper să ajungem la 15%

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Târgovişte, că după ce va fi închisă ordonanţa pe energie şi se va şti anvelopa bugetară necesară pentru compensarea pe anul viitor, se va lua decizia în ceea ce priveşte majorarea pensiilor.

„Aproape am încheiat cu pensiile speciale şi cu legea pensiilor speciale, să vedem şi de acolo de buffer avem de compensări şi măriri de pensii. Îmi menţin părerea: pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2000 de lei. (...) Într-un moment de criză pe care o plăteşte toată lumea, indiferent de culoarea noastră politică, indiferent de familiile noastre politice, trebuie să fim solidari cu cei care trec cel mai greu de această perioadă. E un principiu corect pe care l-am spus”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD spune că s-a plecat de la un minim de anvelopă de 11 miliarde de lei asumată de ministrul de Finanţe fără să fi închis legea energiei şi nici schimbarea legii pensiilor speciale.

„Sper să ajungem la o mărire de 15%, care înseamnă vreo 16,5 miliarde. Se pleacă de la un minim la un maxim”, a explicat Ciolacu.

Preşedintele PSD spune că nu crede că majorarea punctului de pensie cu un procent fix în această perioadă ar fi oportună.

„Cel cu 1500 de lei va lua 200 de lei şi cel cu 18000 va lua 2700. (...) Eu cred că nu este corect să avem această abordare, mai ales în această perioadă. Dacă mai trăia Ceauşescu presupun că aşa făcea, dar nu mai trăieşte”, a mai spus preşedintele PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici