Marcel Ciolacu: Grăbiţi-vă să puneţi Guvernul, pentru că noi suntem în Opoziţie şi vrem să scăpăm de Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu a primit o informare de la Guvern privind propunerea de comisar european şi a transmis partidelor care au votat moţiunea de cenzură să formeze un alt Executiv, explicând că „noi suntem în Opoziţie şi vrem să scăpăm de guvern".

3247 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Grăbiţi-vă să puneţi Guvernul, pentru că noi suntem în Opoziţie şi vrem să scăpăm de Guvern

Marcel Ciolacu: Grăbiţi-vă să puneţi Guvernul, pentru că noi suntem în Opoziţie şi vrem să scăpăm de Guvern

„În acest moment nu am primit nicio informare (privind comisarul european - n.red.). Din câte ştim, s-a amânat votul în plenul Parlamentului European. Am o sugestie şi, fără nicio supărare, grăbiţi-vă să puneţi guvernul, pentru că noi suntem în Opoziţie şi vrem să scăpăm de guvern", a declarat Marcel Ciolacu în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR Iulian Bulai i-a solicitat acestuia să prezinte situaţia privind propunerea de comisar european înaintată de Guvern.

„Vă solicit, în calitate de membru al Comisiei de afaceri europene, să ne faceţi o scurtă prezentare pe status quo-ul propunerii din partea Guvernului României asupra poziţiei de comisar. La comisie nu am putut afla această informaţie. Aţi primit vreo scrisoare de informare din partea Guvernului? Unde suntem acum? Este foarte bine să ştim ce se întâmplă cu această propunere, dacă aţi mai făcut una sau nu, este bine să ştie şi plenul şi românii ce se întâmplă cu această propunere din partea Guvernului României şi vă rog să informaţi plenul", a afirmat Bulai.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, faptul că preşedintele Comisiei Europene,Ursula von der Leyen, trebuie să respecte legea şi să numească un comisar european socialist, propus de premierul interimar al României. Ea a mai spus că nu preşedintele, nici premierul desemnat nu pot propune comisari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici