Marcel Ciolacu, la o zi după votul din Parlament şi criticile preşedintelui Iohannis: Liberalii pregătesc un plan de austeritate pentru 2021

Liberalii că taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor, ceea ce înseamnă că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021, susţine liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

1432 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, la o zi după votul din Parlament şi criticile preşedintelui Iohannis: Liberalii pregătesc un plan de austeritate pentru 2021

Marcel Ciolacu, la o zi după votul din Parlament şi criticile preşedintelui Iohannis: Liberalii pregătesc un plan de austeritate pentru 2021

„Liberalii taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor! Nici pentru ei nu mai au bani. Este încă un semn că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021”, afirmă Marcel Ciolacu.

El menţionează că partidul pe care îl conduce se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest gen.

„PSD luptă pentru a proteja veniturile românilor, în timp ce liberalii doar mută banii ţării în propriile buzunare! Românii trebuie să le dea un semnal ferm că aşa nu se mai poate - atât în alegerile locale din 27 septembrie, cât şi la cele parlamentare”, adaugă liderul PSD.

Comisiile reunite de buget din Parlament, unde PSD are majoritate, au adoptat o serie de măsuri cu impact financiar important, criticate de PNL, care susţine că nu există surse de finanţare pentru acestea.

Astfel, parlamentarii din comisiile de buget au votat majorarea pensiilor cu 40% şi obligarea Guvernului să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021.

De asemenea, s-a aprobat alocarea sumei de 3.400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation şi, acordarea, în plus, a 1,5 miliarde de lei la sumele defalcate din TVA pe anul 2020 pentru finanţarea cheltuielilor bugetelor locale.

După vot, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD-ul că vrea să detoneze finanţele publice ale României întrucât proiectele votate depăşesc peste 6% din PIB.

„Astăzi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseişti, a votat cu amendamente proiectul rectificării bugetare. Dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB. Aceşti bani pur şi simplu nu există şi constatăm că PSD, pur şi simplu nu a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că a mai văzut la PSD astfel de „apucături electoraliste” în 2016, iar acum social-democraţii reiau acelaşi ciclu de promisiuni fără acoperire în speranţa de a mai prinde câteva voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici