Marcel Ciolacu: România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul SUA

România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună, spune Marcel Ciolacu, prezent la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris.

875 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul SUA

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

„România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună. Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că românii trebuie să fie conştienţi că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra tuturor.

„Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri. De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale. Românii sunt gata să ajute în acest moment dificil, dar avem nevoie de întregul sprijin şi suport din partea partenerilor noştri pentru ca impactul economic şi social asupra ţării noastre să fie cât mai redus”, conchide Ciolacu.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, s-a aflat, vineri, în România. Ea a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici