Marga: Am trimis Preşedinţiei hârtia privind ambasadorul în Italia. Nu e bine ca aceasta să fie numită

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat că în cele din urmă a trimis preşedintelui Traian Băsescu, la cererea expresă a acestuia, hârtiile cu propunerile de ambasadori pentru Italia şi Qatar, respinşi de comisiile parlamentare, şeful diplomaţiei adăugând că "nu e bine" să fie numiţi aceştia.

1599 afișări
Imaginea articolului Marga: Am trimis Preşedinţiei hârtia privind ambasadorul în Italia. Nu e bine ca aceasta să fie numită

Marga:Am trimis Preşedinţiei hârtia privind ambasadorul în Italia;dar nu e bine să fie numită (Imagine: Tibi Bologh / MediafaxFoto)

Şeful diplomaţiei a arătat, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că el a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să accepte alte nominalizări de ambasadori pentru Italia şi Qatar în urma avizului negativ dat de comisiile de politică externă ale Parlamentului pentru Dana Manuela Constantinescu şi, respectiv, Valeriu Nistor, însă şeful statului a dorit "neapărat" ca MAE să urmeze procedura în vederea trimiterii la post a celor doi.

"În această situaţie, propunerea mea a fost să venim cu alţi candidaţi, considerând că un ambasador este bine să aibă şi susţinerea Parlamentului ţării noastre. Ei bine, în situaţia dată, Preşedinţia doreşte să îi numească neapărat pe aceia ca ambasadori. O spun foarte responsabil, nu este bine, este bine să avem o cooperare în numirile de ambasadori pentru a evita situaţii în care cineva e numit ambasador fără a avea susţinerea celorlalte instituţii ale statului român", a spus Marga.

El a subliniat că propunerile pentru cei doi ambasadori respinşi de comisiile parlamentare au fost făcute de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu. Potrivit lui Marga, Preşedinţia ar fi dorit ca el să pună semnătura sa, ca ministru de Externe, pe hârtiile oficiale privind nominalizările Danei Constantinescu şi a lui Valeriu Nistor.

"Preşedinţia a cerut, sigur avem acte în acest sens, ca aceia să fie numiţi cu semnătura actualului ministru de Externe şi aici este problema. Este peste mână să semnezi o astfel de treabă. Până la urmă a trebuit să o fac, dar am precizat că nu este bine să se facă aşa. Hârtiile s-au dat cu această menţiune, că nu este bine, scrie acolo, este o adresă explicită", a explicat Marga.

Întrebat în legătură cu faptul că ar fi fost anunţat că va fi suspendat în caz că nu înaintează propunerile pentru ambasadori, Marga a refuzat să confirme, însă a arătat că este adevărată relatarea lui Victor Ponta. "Nu vreau să mai intru în detalii, vă daţi seama că trebuie şi noi să respectăm instituţiile cu care lucrăm (…) Relatarea premierului este adevărată", a mai spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici