Marius Budăi, autorul componentei sociale din programul de guvernare PSD: Cea mai bună protecţie înseamnă crearea unui loc de muncă

Marius Budăi, coordonatorul secţiunii sociale din programul PSD, spune că protecţia socială ce va fi oferită, într-o viitoare posibilă guvernare PSD, va fi prin crearea unui loc de muncă bine plătit.

295 afișări
Imaginea articolului Marius Budăi, autorul componentei sociale din programul de guvernare PSD: Cea mai bună protecţie înseamnă crearea unui loc de muncă

Marius Budăi, autorul componentei sociale din programul de guvernare PSD: Cea mai bună protecţie înseamnă crearea unui loc de muncă

Budăi precizează că atenţia PSD este orientată către mediul privat, printr-un parteneriat angajat-angajator-guvern: Guvernul vine şi sprijină mediul privat care are o atitudine corectă faţă de angajat, prin salarizare, ore de muncă şi tot ceea ce presupun relaţiile de muncă.

„Ceea ce nu s-a întâmplat, în această perioadă de guvernare PNL, nu s-au apărat locurile de muncă. Cea mai bună protecţie socială pentru o persoană o reprezintă crearea unui loc de muncă bine plătit.

Acesta a fost unul dintre pilonii pe care m-am bazat foarte mult atunci când am coordonat grupul de scriere a programului de guvernare, secţiunea muncă şi demnitate socială”, a menţionat Budăi, fost ministru al Muncii.

PSD propune, astfel, acordarea de granturi de 100.000 de euro pentru mediul privat, din care 50.000 euro sunt asiguraţi de stat, iar 50.000 de euro sunt accesaţi ca privat.

Un alt capitol în programul PSD de Guvernare este natalitatea. „Ne propunem ca pentru viitorii nou-născuţi ai României, familia să primească pentru fiecare nou-născut 400 euro, la naştere. Am majorat şi stimulul de reinserţie, dacă se întoarce mama sau tatăl la serviciu, plus dublarea alocaţiilor, deduceri la salariu”, a menţionat Budăi. 

Cultura muncii, este o altă componentă căreia PSD i-a acordat atenţie. „Avem o categorie de tineri, între 16-25 de ani care, dintr-un motiv sau altul, nu au calificare, au abandonat studiile.

Cât eram la Ministerul Muncii, am demarat un program cu fonduri europene, în primă fază de descoperire şi înregistrare a lor în baza de date a Ministerului Muncii. Acum trebuie să facem pasul următor, să încurajăm aceşti tineri, să-i sprijinim, fie să se întoarcă la şcoală, fie să se îndrepte către un învăţământ dual, pentru ca, la finalizarea acelor cursuri, să aibă o meserie. Tinerilor li se acordă sprijin financiar pentru cazare, transport, masă, rechizite, cu condiţia finalizării cursurilor şi obţinerea acestor calificări. Măsurile vor fi finanţate: 60% din bugetul UE, pe viitoarele programe de finanţare, şi 40% de la bugetul de stat”,  a adăugat fostul ministru al Muncii

PSD a lansat săptămâna aceasta programul de guvernare pentru 2021-2024 cu care va merge la alegerile generale din această iarnă. „Un nou Guvern reprezintă o oportunitate pentru economie”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu, care subliniază că 80% din programul de guvernare al PSD vizează siguranţa locurilor de muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici