Marius Voineag, şeful DNA: „Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor”

  • • „Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aş vrea să-l tolerez”
  • • „Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa”
  • • „Vreau să înţeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigaţiilor”
  • • „Situaţia fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiţie. Există un efect demotivant şi pe procurori”
  • • „Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului”
  • • „În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realişti”
  • • „Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiţie împreună cu parchetele şi instanţele”
93 afișări
Imaginea articolului Marius Voineag, şeful DNA: „Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor”

Marius Voineag, şeful DNA: „Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor”

„Scurgerile din dosare generează uneori aşteptări care nu sunt ajustate cu punctul final. Eu cred în ideea ca presa să fie cât se poate de informată. Există şi scurgeri din dosare care alterează rezultatul final. Scurgerile din dosare sunt o chestiune de netolerat. Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor. Din dosarul Otopeni scurgerile nu au fost de la noi. Există scurgeri din dosare care n-au legătură cu complexitatea cauzelor pe care ar trebui să le ancheteze DNA.

Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aş vrea să-l tolerez. Comunicarea publică a DNA se face de la nivel central. Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa. Avem o parte de şefi noi în serviciile teritoriale ale DNA. Vreau să înţeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigaţiilor. DNA este o instituţie stabilizată”, a declarat procurorul şef al DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Şeful DNA a comentat şi impactul pe care-l are la nivelul instituţiei şi Justiţiei situaţia fugarilor, condamnaţi în dosarele DNA dar refugiaţi în principal în Italia:

„Situaţia fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiţie. Există un efect demotivant şi pe procurori. Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului. Investigaţiile financiare paralele ar trebui să aibă o însemnătate importantă. Trebuie probată infracţiunea de bază dar trebuie să le luăm şi resursele. În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realişti. Trebuie să urmărim banii atât cei aflaţi în mâinile terţilor cât şi cei ascunşi. Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiţie împreună cu parchetele şi instanţele”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici