Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul de ambasador şi s-a întors în SUA

Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul ca ambasador al SUA la Bucureşti şi s-a întors în Statele Unite ale Americii, iar Duane C. Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice, a devenit însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice, funcţie pe care o va ocupa până la sosirea noului ambasador.

314 afișări
Imaginea articolului Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul de ambasador şi s-a întors în SUA

Mark Gitenstein (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

După ce, timp de peste 3 ani, ambasadorul Mark H. Gitenstein a fost Şeful Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti, el şi-a încheiat mandatul şi s-a întors în Statele Unite ale Americii, potrivit ambasadei.

Duane C. Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, devine, începând din 14 decembrie, Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA.

El va ocupa această funcţie până la sosirea noului Ambasador al SUA în România, menţionează sursa citată.

Duane C. Butcher a preluat funcţia de adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice a SUA în data de 18 august 2011. El a deţinut funcţia de adjunct al şefului misiunii diplomatice (iunie 2008 – iulie 2010), iar apoi pe cea de însărcinat cu afaceri (iulie 2010 – iunie 2011) la ambasada SUA din Taşkent, Uzbekistan. Anterior, Duane Butcher a fost consul general la Hamburg, în Germania (2004-2007), consilier pe probleme administrative la Belgrad, în Iugoslavia (2001-2004), consilier pe probleme administrative la Bucureşti (2000-2001) şi la Baku, în Azerbaijan (1994-1996), coordonator prestări servicii la Muscat, în Oman (1988-1990). Între 1996 şi 1998 a deţinut funcţiile de consilier administrativ şi apoi consilier administrativ principal pentru noile state independente în cadrul Biroului pentru afaceri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici