Marko ar prefera să nu fie el candidatul UDMR la prezidenţiale

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ar prefera să nu fie el candidatul UDMR la prezidenţiale, deşi este onorat de susţinerea exprimată deja de unii colegi ai săi.

14 afișări
Imaginea articolului Marko ar prefera să nu fie el candidatul UDMR la prezidenţiale

Marko ar prefera să nu fie el candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că va discuta despre acest aspect sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde se va întâlni cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR, însă, fiind vorba de o reuniune consultativă, nu se va lua o decizie.

“Săptămâna viitoare, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (din 27 iunie, de la Târgu Mureş - n.r.), decidem în mod cert această candidatură, în sensul dacă vom avea sau nu candidat propriu. Se conturează a doua variantă - şi anume să avem un candidat propriu, dar sunt şi alte păreri", a precizat Marko Bela.

"Dacă reuşim, decidem şi în legătură cu persoana. În ceea ce mă priveşte, mă onorează propunerea colegilor mei din Mureş, au propus şi alţii aşa ceva, există şi alte nume pomenite în presă. În ce mă priveşte, eu aş prefera o altă soluţie, deci nu soluţia ca preşedintele UDMR să candideze", a spus Marko.

Preşedintele unional a spus că, dacă se va opta ca UDMR să aibă candidat la Preşedinţie, trebuie găsită o variantă acceptată de cât mai mulţi.

Întrebat despre argumentul adus pentru candidatura sa de preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, potrivit căruia, din moment ce din alte partide candidează preşedintele formaţiunii, atunci şi din partea uniunii tot preşedintele ar trebui să-şi asume acest rol, Marko Bela a spus că în UDMR există mai mulţi politicieni care ar putea să facă faţă acestei provocări.

"Alte partide au această sărăcie, că au numai preşedintele ca şi candidat. Noi suntem mulţi politicieni care ar putea face faţă, ceea ce face mai dificilă decizia, dar vom ajunge cumva la o concluzie. Dacă vom găsi o variantă de echilibru, acceptabilă pentru toţi, atunci nu aş vrea să fiu eu acel candidat. Nu am refuzat această posibilitate, dar aş vrea să o evit", a spus Marko Bela.

"Nu am încă o propunere, dar discut cu colegii mei. Deci discutăm, ne consultăm. În UDMR nu este vorba numai de propunerile mele, totdeauna vrem ca decizia să o avem acceptată de marea majoritate. Persoane potrivite sunt mai multe", a afirmat Marko, adăugând că ar prefera să nu candideze, dacă este posibil, dar că nu a exclus această variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici