Marko Bela: PSD doreşte să îşi asume electoratul PRM

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că a aflat "cu stupefacţie" de decizia PSD de nu fi de acord cu cooptarea Uniunii într-o coaliţie guvernamentală, şi a arătat că probabil social-democraţii doresc să îşi asume, astfel, electoratul PRM.

14 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: PSD doreşte să îşi asume electoratul PRM

Marko Bela: PSD doreşte să îşi asume electoratul PRM (Imagine: Mediafax Foto)

"Am aflat cu stupefacţie de decizia PSD, că nu ar dori sau nu vor să colaboreze cu UDMR într-o coaliţie guvernamentală, după ce, în urmă cu câteva zile, preşedintele acestui partid ne-a solicitat de mai multe ori o colaborare cât mai strânsă şi o prezenţă în această coaliţie şi o guvernare comună", a spus preşedintele UDMR.

El a arătat că, probabil prin această decizie, PSD doreşte "să îşi asume elecoratul PRM", neobservând că acest partid ( PRM, n.r.) nu a fost votat şi nu a câştigat alegerile".

Referindu-se la faptul că social-democraţii ar fi spus că propunerea privind necooptarea UDMR într-o viitoare formulă guvernamentală ar fi fost susţinută de liderii filialelor PSD din Transilvania, Marko Bela a precizat că "nu crede că cineva, în Parlament, ar trebui să îşi asume retorica şi ideile PRM".

"Nu cred că în acest moment care solicită solidaritate şi colaborare între români şi maghiari, cineva să sacrifice pe considerente politicianiste ceea ce s-a făcut pe calea relaţiilor interetnice", a mai spus liderul UDMR.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii vor începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului, conform deciziei Comitetului Executiv al partidului, precizând că o condiţie este neparticiparea UDMR la guvernare.

Geoană a arătat că o condiţie în aceste discuţii o reprezintă neparticiparea UDMR la guvernare. El a menţionat, totodată, respectarea proporţiei de la votul popular din 30 noiembrie, precum şi păstrarea elementelor sociale din programul PSD.

 

Citeşte şi:

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Boc: PDL va continua discuţiile cu cele două partide care şi-au anunţat disponibilitatea

Tăriceanu: PNL nu e oficial în opoziţie

Miercuri se anunţă premierul

Marko Bela se declară convins că PDL nu se va dezice de UDMR

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici