Marko i-a spus lui Boc că UDMR este dispusă să participe la guvernare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, i-a transmis liderului PDL, Emil Boc, într-o discuţie avută marţi la Palatul Victoria, că formaţiunea sa este dispusă să participe într-un Guvern capabil să deruleze un program anticriză şi a analizat cu premierul interimar situaţia şi alternativele existente.

20 afișări
Imaginea articolului Marko i-a spus lui Boc că UDMR este dispusă să participe la guvernare

Marko Bela se întâlneşte cu Boc, la Guvern (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Noi am spus că suntem deschişi către diferite formule. UDMR este dispusă să participe într-un Guvern dacă se întrunesc condiţiile, un program potrivit şi tot ce ţine de soluţiile anticriză. Nu am negociat însă cu Emil Boc o participare într-un Guvern, ci am evaluat situaţia, am analizat alternativele", a declarat agenţiei MEDIAFAX, la Palatul Victoria, liderul UDMR, după discuţia cu preşedintele PDL.

El a apreciat că este firesc să aibă loc asemenea discuţii.

"Ieri (luni-n.r.) am discutat şi cu Geoană, în mod firesc am discutat şi cu Crin Antonescu. Astăzi, în Consiliul permanent al UDMR, am decis ca în continuare să încercăm să avem o colaborare strânsă cu PNL şi am avut o discuţie şi cu primul-ministru Emil Boc, preşedintele PDL. Am evaluat situaţia, posibilităţile", a spus Marko.

Întrebat dacă există posibilitatea să susţină un Guvern din care să facă parte UDMR, Marko Bela a răspuns afirmativ.

"Suntem deschişi în această direcţie. Nu am negociat însă astăzi o astfel de formulă. Ar fi şi prematur, eu cred că totuşi aşteptăm anunţarea rezultatului final în mod oficial al alegerilor", a spus liderul UDMR.

Întrebat în continuare dacă UDMR este dispusă să facă parte dintr-un Guvern PDL-PNL, Marko Bela a precizat din nou că formaţiunea pe care o conduce este deschisă către diferite formule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici